O bandă de romi terorizează o întreagă comunitate din Bacău. Casele și firmele din satul Rădeana sunt atacate constant, iar localnicii nu știu ce să mai facă pentru a se apăra. Hoții intră peste ei în case și fură tot ce găsesc, asta în timp ce autoritățile ridică din umeri și dau vina pe proprietari, că nu știu să-și păzească bunurile. 

O fabrică băgată în conservare a fost ținta hoților. În anul 2011 a fost închisă și de atunci a fost prădată în repetate rânduri. Utilajele pentru prelucrarea lemnului au fost efectiv distruse de romii care căutau cupru.

Numai pentru această fabrică, proprietarul a făcut 9 sesizări la poliție prin 112 într-un singur an. Doar în 5 situații autorii au fost identificați, iar bunurile furate au fost restituite. Celelalte dosare care au fost deschise nu s-au soluționat nici până astăzi pe motiv că hoții nu au fost identificați.

În imaginile surprinse pe camerele de supraveghere se vede clar cum hoții au intrat cu duba în curte, în plină noapte. 

Terorizați, oamenii au încercat să protejeze bunurile rămase. Au angajat o firmă de pază, au montat senzori, camere de supraveghere și au dat drumul la câini. Toate mijloacele s-au dovedit a fi ineficiente.

Mulți localnici sunt speriați și nu vor să vorbească public despre comunitatea de rromi care fură zi și noapte. Cei care au ales să povestească au cerut să fie sub protecția anonimatului.

Oamenii spun că și autoritățile sunt intimidate de comunitatea de rromi. Realitatea PLUS a solicitat o situație a acestor plângeri. Conform Inspectoratului Județean de Poliție Bacău, prima societate care a făcut nenumărate sesizări a fost găsită vinovată, iar motivul invocat de autorități este că hoții au furat din hale dezafectate și proprietarul trebuia să-și păzească bunurile. 

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. Se pregătește marea resetare. Nu vom mai deține nimic!
Articolul următorAnca Alexandrescu, după suprataxarea OMV: „Trebuie să continuăm această presiune că avem o țară de luat înapoi”