Echipele de salvare au ajuns, luni dimineață devreme, la locul prăbușirii elicopterului care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi.  Vorbim despre o zona muntoasă din apropierea graniței cu Azerbaidjanul.

Epava carbonizată a elicopterului care s-a prăbușit duminică, în care se aflau Raisi și ministrul de externe Hossein Amirabdollahian, a fost găsită luni dimineața devreme, după o căutare complicată, în condiții de viscol, au anunțat  oficialii de la Teheran și presa de stat, relatează HotNews.ro.

„Președintele Raisi, ministrul de externe și toți pasagerii din elicopter au fost uciși în accident”, a declarat pentru Reuters un oficial iranian de rang înalt.

 

Imagine

Primele imagini de la locul prăbușirii elicopterului lui Raisi/Profimedia

Moartea lui Ebrahim Raisi a fost confirmată ulterior într-o declarație pe rețelele sociale de către vicepreședintele Mohsen Mansouri și la televiziunea de stat.

Televiziunea de stat a anunțat că imaginile de la fața locului arată că elicopterul s-a izbit de un vârf de munte, deși nu a existat niciun cuvânt oficial cu privire la cauza prăbușirii.

Cine este Ebrahim Raisi, președintele Iranului dispărut într-un accident de elicopter

Agenția de știri de stat IRNA a declarat că Raisi zbura cu un elicopter de tip Bell 212 fabricat în SUA.

Echipele de salvare s-au luptat toată noaptea împotriva viscolului și a terenului dificil pentru a ajunge la epavă în primele ore ale zilei de luni.

„Odată cu descoperirea locului prăbușirii, nu au fost detectate semne de viață printre pasagerii elicopterului”, a declarat șeful Semilunii Roșii din Iran, Pirhossein Kolivand, la televiziunea de stat.

 

Imagine

Primele imagini de la locul prăbușirii elicopterului lui Raisi/Profimedia

Anterior, televiziunea națională a întrerupt toate programele obișnuite pentru a difuza rugăciunile organizate pentru Raisi în întreaga țară.

 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentAna Maria Păcuraru: Rolul strategic al Turciei în energie, securitatea regională și parteneriatele economice: Un interviu cu un jurnalist de mare anvergură
Articolul următorÎncepe Roland Garros