Curtea de Apel Timișoara a admis ieri contestația primarului suspendat Gheorghe Percea împotriva sentinței Tribunalului Caraș-Severin și nu a mai prelungit controlul judiciar al primarului.

Odată ridicat controlul judiciar, dispare și interdicția de a mai ocupa funcția de primar, cea în care a săvârșit faptele pentru care este trimis în judecată de către DNA.

Gheorghe Percea a fost trimis în judecată pentru mai multe acuzații, cea mai importantă fiind de deturnare a fondurilor APIA după ce acesta a fost găsit de procurori că ar fi pus la cale un sistem format din angajați, apropiați și cunoscuți, care declarau în fals la APIA diverse lucrări sau efective de animale pentru a încasa subvențiile agricole, bani care spun procurorii și martorii din dosar ajungeau chiar la primarul Puiu Percea.

Revenirea lui Percea va avea loc, cel mai probabil, după sărbătorile Nașterii Domnului, fiind nevoie de emiterea unui ordin al prefectului cu privire la încetarea suspendării lui Percea.

Foto: Express de Banat

Articolul precedentAlertă ANM: Cod galben de vreme severă imediată în Caraș-Severin, local ploaie slabă care depune polei
Articolul următorCod galben de inundații în Banat