Poliția Caraș-Severin a informat, miercuri, că se fac cercetări pentru distrugere, în condițiile în care nu sunt suficiente dovezi că s-a tras cu o armă în trenul de persoane care circula pe ruta Timișoara – Reșița.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, în urma cercetărilor efectuate cu privire la incidentul feroviar care a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, s-a ajuns la concluzia că nu sunt suficiente dovezi că a fost folosită o armă de foc cu care s-a tras în trenul de persoane care circula pe ruta Timișoara – Reșița.

“În urma incidentului sesizat prin intermediul unui apel de urgență 112 în data de 29.08.2018, ora 22.17, polițiștii au prezentat dosarul procurorului de caz, care a încadrat fapta ca fiind infracțiune de distrugere. Din cercetările efectuate nu se poate concluziona că a fost folosită o armă de foc, specialiștii criminaliști urmând să stabilească natura obiectului care a spart geamul trenului Regiotrans 16113 Timișoara-Reșița Nord, printr-o expertiză fizico-chimică. În continuare, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere”, a informat IPJ Caraș-Severin.

Poliţia Transporturi Feroviare Reşiţa a fost sesizată prin apel la 112, în noaptea de miercuri spre joi, cu privire la faptul că asupra trenului de persoane Regiotrans 16.113 Timişoara – Reşiţa, s-a tras din exterior un posibil foc de armă. Automotorul aparţine unui operator privat, iar o alică ar fi pătruns prin geam, în compartiment.

Conform martorilor, incidentul a avut loc imediat după ce trenul a plecat din gara Colţan, din judeţul Caraş-Severin. Din fericire, nicio persoană aflată în tren nu a fost rănită.