Aseară, in jurul orei 20.16, pe DN 6, la km 373, în afara localității Toplet, s-a produs un accident rutier, soldat cu decesul unei persoane.

În timp ce un pieton de 39 de ani din Topleț s-ar fi angajat în traversarea neregulamentară a drumului, fără a purta îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante și în zonă fără iluminat public, a fost surprins si accidentat mortal de un autoturism condus regulamentar din direcția Orșova spre Băile Herculane, de un bărbat de 48 de ani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

Se efectueaza cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.
Pentru a nu fi implicați în accidente rutiere, în calitate de pieton, polițiștii vă recomandă să respectați următoarele reguli de circulație:

1. În condiții de vizibilitate scăzută și pe timpul nopții, purtați accesorii reflectorizante pentru a fi vizibili.

2. Traversaţi numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colţ de stradă şi la culoarea verde a semaforului destinat dumneavoastră. Nu vă angajaţi în traversarea drumului public prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite!

3. La orice traversare, opriţi-vă în afara parţii carosabile, asiguraţi-vă din stânga, din dreapta şi apoi din stânga din nou!

4. Apreciaţi corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă şi luaţi în calcul că, atunci când traversaţi străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflaţi într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie să manifestaţi prudenţă maximă!

5. Traversaţi perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Oferiţi-le conducătorilor auto timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

6. Evitaţi să circulaţi pe partea carosabilă sau pe pistele pentru biciclişti! Folosiţi trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeţi cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveţi traficul în faţă!

7. Respectaţi întocmai semnificaţia semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) şi nu circulaţi pe drumurile publice dacă aţi consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat creşte semnificativ.

8. Acordaţi prioritate de trecere autospecialelor de poliţie, de la pompieri sau de la ambulanţă care au în funcţiune semnalele luminoase şi acustice, chiar dacă vă aflaţi pe trecerea pentru pietoni.

Articolul precedentCampania pentru alegerile prezidențiale a început. SCHIMBĂRI majore: cum se votează acum
Articolul următorDin nou rujeolă în Caraș-Severin