Peste 40 de imobile din municipiul Reşiţa, aflate într-o stare tehnică nesatisfăcătoare, vor fi supraimpozitate, majorarea aplicată fiind de până 500%.

„Este al treilea an în care supraimpozităm clădirile lăsate de izbelişte. Sunt unii care au ieşit de pe listă, dar sunt alţii care le-au luat locul. Nu e o plăcere pentru noi să facem acest lucru, însă vrem să tragem un semnal de alarmă tuturor celor care au în oraş diverse active, pentru a le menţine într-o stare cel puţin rezonabilă. Am văzut că la Cluj, la Oradea, au încercat cu metode mai elegante, de stimulare, de încurajare a investiţiilor, însă nu a funcţionat, până nu s-a introdus acest sistem coercitiv. Eu cred că pe măsură ce noi, ca administraţie publică, începem să ne facem vizibili în oraş, prin alei, piste de biciclete, arbori, spaţii verzi, discrepanţa între o zonă făcută frumos şi o clădire lăsată în paragină devine mai evidentă”, a declarat primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa.

Consilierii locali ai municipiului Reşiţa, reuniţi marţi în şedinţă ordinară, au aprobat proiectele de hotărâre ce prevăd majorarea, începând cu anul 2020, cu până la 500%, a impozitului pe clădiri, ca urmare a constatării stării tehnice nesatisfăcătoare.

Pentru a da doar câteva exemple de astfel de clădiri, Ioan Popa a amintit de Hotelul Semenic, aflat chiar în centrul oraşului, apoi Universalul Vechi, o clădire emblematică, prin arhitectura sa, pentru municipiul Reşiţa.

Din păcate, sumele impuse prin supraimpozitare nu sunt deloc mari, având în vedere că cei mai mulţi proprietari nu şi-au reevaluat clădirile din trei în trei ani, iar valoarea de impozitare este una derizorie, potrivit primarului Reşiţei. AGERPRES

Articolul precedentProtest al grefierilor la Reșița
Articolul următorAccident mortal la Băile Herculane FOTO