Procurorii DIICOT au acționat pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în traficul de droguri de risc și spălare de bani. În anchetă sunt implicați și polițiști francezi.

https://youtu.be/tRS1fQysM1Y

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Birourile Teritoriale Caraș-Severin, Mehedinți, Arad și Serviciile Teritoriale Suceava, Alba și Pitești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat în cursul zilei de miercuri 12 percheziții domiciliare, pe raza județelor Caraș-Severin, Arad, Alba, Mehedinți, Argeș și Suceava, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, format din 17 persoane, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, importul/exportul de droguri de risc și spălare de bani.

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie – iunie 2018, o grupare internațională de trafic de droguri, formată și din cetățeni români, care ar fi acționat pe ruta Spania-Franța-Europa de Vest, a fost destructurată de autoritățile franceze în anul 2018. În urma acțiunilor din Franța, zece persoane au fost arestate și au fost capturate peste 5,5 tone de cannabis.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 24 telefoane mobile, mai multe înscrisuri privind diferite transporturi de mărfuri, diferite documente de proprietate ale unui imobil și ale unor autocamioane, precum și 28 de înscrisuri și recipise.

În cauză, au fost puse în executare șapte mandate de aducere și trei mandate europene de arestare.

La activități au participat și patru ofițeri de poliție francezi și ofițerul de legătură francez la București. Delegația franceză a luat parte punctual la activitățile ce se au fost efectuate pe raza județelor Caraș-Severin și Mehedinți.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Caraș, Arad, Alba, Mehedinți, Argeș și Suceava, precum și lucrători de poliție din cadrul IPJ Caraș-Severin.

Articolul precedentMinistrul de Interne, avertisment pentru polițiști: „Cei care nu își fac datoria, pleacă din sistem! Infractorii nu stau pe loc”
Articolul următorATENȚIE ȘOFERI! Circulație îngreunată pe DN 6 și DN 58 din cauza condițiilor meteo