Percheziții DNA la sedul PSD Arad și la locuințele a trei parlamentari PSD, luni dimineața la prima oră, transmite Realitatea Plus. A fost ridicat de mascați și șeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara , Cristian Ispravnic, consilier judeţean social-democrat în Arad.

Procurorii DNA au luat cu asalt sediul PSD din Arad și locuințele a trei parlamentari social-democrați din Arad, luni dimineață, încă de la ora 6.00, informează Realitatea Plus.

Direcția regională de drumuri și poduri Timișoara este vizată de anchetatorii DNA – în ancheta începută cu 9 luni în urmă fiind implicați și trei parlamentari PSD. 

Potrivit RealitateadeArad.net, șeful Direcției regionale  Cristian Ispravnic, care este și consilier județean PSD a fost scos de mascați din sediul PSD Arad și dus la audieri. Acesta a declarat că nu știe care este motivul pentru care este ridicat. 

La ora 8 dimineața, când secretarele de la PSD Arad au venit la muncă, au găsit sediul închis, cu procurorii înăuntru. La această oră se fac percheziții și sediul este în continuare este închis: procurorii verifica o serie de documente și au loc și percheziții informatice.

După cum a relatat Realitatea Plus din primul moment, DNA face percheziții la sediul PSD Arad, dar și la locuințele a trei parlamentari social-democrați. Pe de altă parte, deputatul PSD Florin Tripa dă explicații în fața procurorilor anticorupție de la Timișoara. Deputatul acuză faptul că procurorii i-au speriat copilul la ora 6 dimineața.

„Eram în drum spre aeroport și m-au chemat aici. Înțeleg că sunt percheziții și la sediul PSD din Arad. Au venit la 6 dimineața, mi-au speriat copilul, au spart ușa, la figurat. M-am prezentat aici. Declarăm ce e de declarat și vorbim după”, a declarat deputatul Florin Tripa.

Potrivit acuzațiilor aduse de procurori, Direcția regională menționată ar fi devenit o pușculiță a PSD. Erau încasate șpăgi de la TIR-urile care treceau la Vama Nădlac. 

Sursele citate au declarat că ancheta are legătură cu presupuse acte de corupţie la punctul de lucru al DRDP Timişoara din Vama Nădlac II, unde s-ar fi pretins diverse taxe şoferilor ale căror automarfare erau cântărite, iar greutatea nu ar fi fost corespunzătoare reglementărilor sau documentelor de transport.

Mita dată de şoferi pentru ca angajaţii DRDP să treacă cu vederea greutatea reală a camioanelor ar fi fost de până la 100 de euro pe transport. 

 

Articolul precedentCopilăria analizată la Diaconovici Tietz FOTO
Articolul următorArad: AUDIO DNA Timișoara a descins și la Inspectoratul Școlar Arad. Ce caută