Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod galben de intensificări ale vântului, care a intrat în vigoare marți, la ora 16:00 și va expira joi dimineața, la ora 10.00. Aceasta vizează și o parte a județului Bistrița-Năsăud. 

”În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu viteze în general de 80…90 km/h, iar pe creste, în special cele ale Carpaților Meridionali, temporar rafalele vor depăși 100 km/h. În zonele mai joase de relief din județul Caraș-Severin vor fi perioade în care rafalele vântului vor avea viteze în general de 60…65 km/h”, arată meteorologii.

Recomandări ale pompierilor militari pentru evitarea situațiilor de urgență generate de vântul puternic:

  • Cetățenilor li se recomandă să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice care pot fi smulse de vânt.
  • Oamenii trebuie să se adăpostească în locuințe sau în alte spații care le asigură protecția, să închidă ușile și ferestrele și să deconecteze aparatele şi echipamentele electrice.
  • Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură de copaci sau de stâlpi de electricitate.

 

Articolul precedentInstanţa supremă suspendă procesul lui Victor Ponta. Liderul Pro România fusese achitat în primă instanță
Articolul următorMuzeul Național al Banatului la Festivalul Europalia