Meteorologii au emis o nouă atenționare de tip cod galben de vânt. Atenționarea intră in vigoare în data de 2 februarie (ora 18.00) și este valabilă pâna în data de 3 februarie. Vântul va sufla cu viteze si de 100 km/h, în mai toate zonele montane din țară.

Conform informării celor de la ANM:

Imagine

Sura foto hartămeteoromania.ro

Interval de valabilitate: 02 februarie, ora 18:00 – 03 februarie, ora 20:00
Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului, îndeosebi în zona montană înaltă

La munte, vântul va prezenta intensificări, îndeosebi la altitudini mari unde rafalele vor depăși 90…100 km/h, iar precipitațiile vor fi predominant sub formă de ninsoare. În restul zonei montane vor fi mai ales ploi. Cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp, îndeosebi în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni.

Notă: Local și temporar intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu rafale în general de 45…55 km/h. Ploi, moderate cantitativ, se vor semnala în regiunile intracarpatice.

În Dâmbovița codul galben de vânt este valabil doar în zona montană înaltă (Bucegi). La Târgoviște rafalele de vânt nu vor depăși valoarea de 53 km/h (3 februarie 2020). Nu sunt anunțate precipitații în următoarele zile (2-3 februarie).În schimb,începând de marți, temperaturile diurne încep să scadă (maxime de doar 8 grade Celsius) și deasemnea se vor semnala precipitații importante (ploaie și lapoviță) aproximativ 5-10 l/mp,în intervalul 4-5 februarie.

Articolul precedentING si BCR, anunt de ultima ora
Articolul următorMedicamentele pentru HIV par să ajute la combaterea coronavirusului