Situaţia actuală a fostului Sanatoriu Militar „Regele Ferdinand” din oraşul-staţiune Băile Herculane, ale cărui lucrări de reabilitare urmează a fi demarate în perioada imediat următoare, ar fi trebuit evaluată, vineri, de ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor. Acesta a anunțat, prin biroul de presă, un briefing de presă la ora 11 în centrul istoric al stațiunii ca, la doar câteva ore, să contramandeze vizita.

„Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, va efectua vineri, 5 octombrie, începând cu ora 11,00, o vizită în localitatea Băile Herculane, judeţul Caraş-Severin, în vederea evaluării situaţiei actuale a fostului Sanatoriu Militar ‘Regele Ferdinand’, ale cărui lucrări de reabilitare urmează a fi demarate în perioada imediat următoare”, se arăta într-un comunicat remis de către MApN.

Proiectul de reabilitare a imobilului, deţinut în administrare de M.Ap.N., cuprinde, conform Ordinului de începere a lucrărilor şi a autorizaţiei de construcţie, atât lucrări de conservare, de întreţinere şi consolidare, cât şi lucrări de restaurare arhitecturală, în scopul readucerii faţadei clădirii la înfăţişarea iniţială.

Termenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor este de doi ani, urmând ca imobilul, inclus în Lista monumentelor istorice, să fie folosit pentru refacerea capacităţii de muncă a personalului care a participat la acţiuni militare în teatrele de operaţii, a personalului în activitate şi a cadrelor militare în rezervă şi în retragere, se precizează în acelaşi comunicat.

Articolul precedentFamiliile defavorizate vor primi gratuit produse de igienă
Articolul următorPro Turism Herculane: românii preferă tot mai mult stațiunile balneare