Meteorologii anunță că a fost prelungit codul portocaliu pentru zona de vest a țării, inclusiv pentru județul Caraș-Severin.

Potrivit ANM, vor fi ninsori abundente, se va depune un strat semnificativ de zăpadă și va fi viscol în județele Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova.

În aceste județe va ninge abundent, se vor cumula peste 60- 70 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ.

În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăși 70 km/h.

De asemenea, și codul galben a fost prelungit până duminică la ora 18.

Astfel, în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, vestul și sudul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali, Occidentali și de Curbură vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat consistent de zăpadă.

În aceste zone se vor cumula 25- 30 l/mp și izolat 40 – 50 l/mp.

Potrivit ANM, vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-vestice, cu viteze, în general, de 40-50 km/h.

Pompierii militari anunță și ei că, în intervalul orar 08:30 – 13:00, ISU Semenic al județului Caraș-Severin a fost solicitat şi a intervenit la 3 situații de urgență, astfel:
– 2 stâlpi căzuți pe carosabil;
– 1 degajare copac de pe trotuar.
Personalul Inspecției de Prevenire din cadrul ISU CS efectuează verificări privind permanența la nivelul primăriilor.
Personalul subunităților de intervenție execută recunoașteri pentru identificarea eventualelor persoane hipotermice.
Pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență, la nivel județean a fost operaționalizat Centrul Județean de Conducere si Coordonare a intervenței, iar la sediul ISU Caraș – Severin a fost activată Grupa Operativă pe timpul Codului Portocaliu.
De asemenea, azi între orele 05:00 și 13:00, pe drumurile din județ s- a acționat astfel:
– SDN Caransebes a acționat/patrulat cu 29 aututilaje şi a răspândit 171 tone material antiderapant .
– SDN Orșova a acționat/patrulat cu 25 aututilaje şi a răspândit 143 tone material antiderapant .
– Pe Drumurile Județene Caraș – Severin s-a acționat/patrulat cu 21 aututilaje şi s-au răspândit aproximativ 100 tone material antiderapant. Locuitorii din comuna Fârliug acuză că DJ Fârliug-Dezești nu a fost deszăpezit deloc.
Tot pompierii mai anunțau că la ora 13:00 lista localităților nealimentate cu energie electrica este: Târnova, Valea Mare, Forotic, Surducu Mare, Brezon, Doclin, Dognecea, Biniț, Tirol și Fizes.

Articolul precedentCodul portocaliu a intrat în vigoare, câteva sate au rămas fără energie electrică UPDATE
Articolul următorTrenuri de călători oprite între Topleț și Valea Cernei din cauza codului portocaliu