Administrația Națională de Meteorologie aduce la cunoștință că o masă de aer polar a intrat în țara noastră. Temperaturile au înregistrat o scădere bruscă, cu o diferență de până la 15 grade Celsius față de weekend.

Potrivit prognozei meteorologilor, în întreaga țară se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsori. Chiar și în București, temperaturile vor înregistra valori negative. 

„Zilele viitoare ne aşteptăm, evident, la o răcire în ceea ce privește aspectul vremii, mai ales la nivelul temperaturilor maxime și minime. 

Dacă ieri am mai avut valori de până la 15 grade Celsius în partea de sud-est a teritoriului, în mod deosebit în Constanța, Tulcea, Sulina, Mangalia, astăzi răcirea este de interes și în partea de sud-sud-est a țării. 

Vorbim astăzi de maxime care nu vor mai depăși la scara întregii țări 5-6 grade, chiar maxime negative în regiunile nordice și centrale ale țării, spre -3 grade şi minime coborâte, preponderent negative, spre -10 grade în zonele depresionare, până la cel mult 1-2 grade în zona litoralului.

În Capitală, o maximă de 3-4 grade, iar minime, de asemenea, spre -5 sau -2 grade.

La această oră, cel mai frig e la Vârful Omu, -13 grade, 3-4 pe litoral. 

Deși mâine vremea se va încălzi ușor, rămânem în ecartul termic specific normelor climatologice datei din calendar, 1-9 grade la nivelul maximelor, și minime spre -5 până la 5 grade.

Vom vorbi și de precipitații, predominant ninsori la munte și posibile lapovițe și ninsori și în zonele mai joase de relief”, a anunțat Elena Mateescu, directorul ANM, la o televiziune de știri.

De asemenea, șefa ANM a anunțat că, începând cu ziua de mierciuri, 6 decembrie, revin și precipitațiile.

„Vor fi predominant ninsori în zona monantă și nu excludem să avem lapoviță și ninsori în zonele mai joase pentru că traversăm o masă de aer foarte rece, care va fi de interes pe tot parcursul acestei săptămâni.

Articolul precedentUn polițist de frontieră a venit beat să își încarce butelia cu gaz la o stație GPL – Acesta a fugit cu mașina și a accidentat un pieton
Articolul următorMarcel Ciolacu anunță că ar cere rechemarea ambasadorului român din SUA dacă ar fi președinte