Mădălina Gligor, o tânără reșițeancă a reușit să împresioneze până la lacrimi reșițenii veniți la festivitățile de Ziua Națională în Parcul ”Tricolorului” din Reșița. Asta pentru că primarul Ioan Popa a ales nu să rostească un discurs festiv ci să îi citească postarea pe care Mădălina o urcase în ajun pe Facebook.

”Și astăzi toată lumea o să își posteze dragostea și mândria față de ține, dulce Românie.
Eu vreau să îți spun că fac parte din generația care a suportat urmările comunismului, mai ales în sistemul de învățământ care ne-a învățat cum se stă corect în banca și că înainte să bei apă trebuie să ridici două degetele,dar nu ne-a învățat cum să gândim singuri și că spiritul de turmă nu e o soluție, și da, tot noi suntem generația aia care ne-am revoltat și am devenit niște “nesimtiti”, fără respect doar pentru că am înțeles că notele și absențele în roșu nu o să ne facă oameni mai buni și de valoare, pe când gândirea critică și simțul dezvoltării s-ar putea să ne urce puțin mai sus pe scară socială. Noi nu ne dorim nici bani și nici valoare, noi suntem generația aceea care chiar dacă ni s-au tăiat aripile, ne-am cumpărat niște scoci și ni le-am lipit singuri înapoi.
România, eu sunt copilul a doi părinți care nu au vrut să plece și au ales să muncească de dimineață până seară și nu le e ușor pentru că deși sunt “acasă” ne vedem atât de puțin.
România, eu sunt fetiță care și-a privit sora cum împachetează și pleacă departe. Și îmi e atât de dor de ea…
România, eu sunt cea care și-a văzut cea mai bună prietenă plecând.
Românie, dulce Românie, zilnic îmi aud prietenii cum își doresc să plece de aici și majoritatea chiar o să o facă, dar eu sunt prea încăpățânată să plec, așa că o să mă încăpățânez să rămân aici și măcar să încerc să schimb ceva, nu știu dacă voi reuși, dar măcar voi știi că am încercat.
România, când ne facem și noi bine?” a fost postarea Mădălinei Gligor.Imagine

Defilarea de 1 Decembrie a avut mai multe elemente de noutate, Asociația de Tradiții Militare ”Eugeniu de Savoya” din Timișoara au adus un tun din Primul Război Mondial iar Jandarmeria Caraș-Severin și Brigada Mobilă Timișoara au contribuit cu echipaje de patrulare canină, 5 câini folosiți de către jandarmi în acțiunile lor find aduși astăzi, pentru onor, la Reșița.

https://www.facebook.com/tugmeanu.mihaela/videos/2892598717440946/UzpfSTEwMDAwNjQzOTA0MzI3MTozMDUwMTEwNDgxODgwMjIz/

 

Articolul precedentTârgul de Crăciun din Cluj Napoca, în topul celor mai frumoase târguri din Europa
Articolul următorVIDEO Parada de Ziua Națională de la Reșița