Medicii thailandezi au avut succes în tratarea cazurilor severe ale noului coronavirus cu combinație de medicamente pentru gripă și HIV, rezultatele inițiale prezentând o îmbunătățire vastă la 48 de ore de la aplicarea tratamentului, au declarat duminică medicii.

Medicii de la Spitalul Rajavithi din Bangkok au declarat că o nouă abordare în tratamentul coronavirusului a îmbunătățit starea mai multor pacienți sub îngrijirea lor, inclusiv o femeie chineză, în vârstă de 70 de ani, din Wuhan, care a fost testată pozitiv pentru coronavirus timp de 10 zile, informează REUTERS.

Tratamentul medicamentos include un amestec de medicamente anti-HIV lopinavir și ritonavir, în asociere cu oseltamivir medicamentos pentru gripă în doze mari.

„Aceasta nu este vindecarea, dar starea pacientului s-a îmbunătățit mult. De la testarea pozitivă timp de 10 zile sub îngrijirea noastră, după aplicarea acestei combinații de medicamente, rezultatul testului a devenit negativ în 48 de ore ”, a declarat reporterilor dr. Kriangska Atipornwanich, un specialist în plămâni la Rajavithi.

„Perspectivele sunt bune, dar trebuie să facem mai multe studii pentru a stabili că acesta poate fi un tratament standard.”

Oficialii chinezi din domeniul sănătății administrează deja medicamentele HIV și gripe pentru a lupta împotriva coronavirusului. Utilizarea celor trei împreună într-un cocktail părea să îmbunătățească tratamentul, au spus medicii thailandezi.

Un alt medic a spus că o abordare similară la alți doi pacienți a dus la o reacție alergică, dar celălalt a avut o îmbunătățire.

„Am urmat practicile internaționale, dar medicul a crescut doza unuia dintre medicamente”, a declarat Somsak Akkslim, directorul general al Departamentului Servicii Medicale, referindu-se la medicamentul gripei Oseltamivir.

Thailanda a înregistrat 19 cazuri de coronavirus. Dintre pacienții thailandezi, opt și-au revenit și au plecat acasă, în timp ce 11 sunt încă sub tratament în spitale.

Somsak a declarat că Ministerul Sănătății se va întâlni luni pentru a discuta despre tratamentul de succes în cazul bărbatului de 70 de ani, dar a spus că este încă prea curând să spunem că această abordare poate fi aplicată tuturor cazurilor.

„Inițial, vom aplica această abordare doar în cazurile grave”, a spus el.

Articolul precedentNicio noutate! Cod galben de vânt în zona montană (2-3 februarie)
Articolul următorO generație pierdută: copiii României care cresc în alte țări