Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, vineri, la Pitești, că liberalii preiau țara „într-un moment extrem de dificil”, deficitul bugetar la nouă luni fiind deja de 2,6%, iar multe plăți nu au fost făcute. „Dezastrul este mult mai mare decât pare la prima vedere”, a mai spus el.

„Preluăm țara într-un moment extrem de dificil. Deficitul bugetar la nouă luni este 2,6%, în condițiile în care angajamentul bugetar e de 3%, (…) în condițiile în care nu s-a rambursat TVA de trei luni, rambursările pe lună fiind de aproximativ două miliarde pe lună, în condițiile în care nu s-au făcut plăți pe PNDL și pe o mulțime de angajamente, ca să nu apară în execuția bugetară pe nouă luni”, a declarat la Pitești premierul desemnat, Ludovic Orban.

El a mai spus că există ministere, agenții și instituții guvernamentale care au bani de funcționare numai pentru primele 11 luni.

„Nu au bani să închidă anul, nu mai au bani să plătească salarii. De exemplu, Ministerul Sănătății, care și-a prevăzut banii numai pentru 11 luni. Dacă nu dăm rectificare bugetară să asigurăm resursele bugetare aruncăm în aer finanțarea spitalelor, programele de sănătate publică și o cheltuieli vitale pentru viața și sănătatea oamenilor. PSD nu a avut grijă de acești oameni și nu a prevăzut bani”, a adăugat premierul desemnat.

El a dat ca exemplu și autoritățile locale.

„Dezastrul este mult mai mare decât pare la prima vedere. Aproape în fiecare sector există cel puțin două, trei bombe, care vor exploda în viitorul apropiat, pe care ei l-au pregătit cu premeditare și , de fapt, încearcă să le pună în cârca noastră de pe acum”, a mai spus liderul PNL.

Articolul precedentMărturiile unor români care au suferit AVC: Am vrut să mă trezesc, să mă duc la facultate şi nu am putut
Articolul următorSTS: La alegeri, vor fi publicate numai rezultatele parțiale și finale, nu și cele provizorii