Consiliul Local Reșița a aprobat o hotărâre prin care casele de pariuri şi cele de jocuri de noroc să funcţioneze, începând cu anul 2022, doar în zonele periferice ale municipiului.

„Am iniţiat un proiect de hotărâre, pe un model de bună practică, pe care l-am preluat de la Oradea, cu mici modificări, şi le mulţumesc colegilor consilieri pentru că l-au votat. Consider că s-a ajuns prea departe. În Reşiţa avem peste 85 de case de pariuri şi jocuri de noroc. Este deja o problemă socială, medicală chiar. Cred că e vorba de adicţie, ca şi la alcoolici, ca la fumători. Eu mă gândesc în primul rând la tineri, la adolescenţi. Sunt oameni care muncesc în afara graniţelor şi trimit bani acasă, iar tinerii îi consumă în astfel de locuri în câteva zeci de minute”, a declarat miercuri, în şedinţa Consiliului Local Reşiţa, primarul municipiului, Ioan Popa.

Inițiatorul proiectul, primarul Ioan Popa, speră ca prin această hotărâre de Consiliu local să fie tras şi un semnal de alarmă către Ministerul Finanţelor şi către Guvernul României și chiar se angajează să ia legătura cu premierul și ministrul finanțelor.

„Eu voi face demersuri pe lângă ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, şi premierul României, Ludovic Orban, să analizeze situaţia, pentru că este una de criză. Adică, noi trebuie să facem o balanţă şi să vedem ce bani aduce la Ministerul de Finanţe acest gen de afaceri şi ce efect nociv poate avea asupra populaţiei”, spune primarul Ioan Popa.

 

Articolul precedentȘoferul autoturismul ce a plonjat în Dunăre a fost identificat
Articolul următorOameni păcăliți de o agenție de turism din Turnu Severin