Alexandra Ungureanu și Direcția 5 sunt numele sonore propuse de municipalitate pentru a sărbători și în 2018 Cetatea Caransebeș.

Deschiderea este programată pentru joi, 13 septembrie, cu un spectacol omagial „Doina Banatului” cu ocazia împlinirii a 76 de ani de activitate.

Conducerea Casei de Cultură, instituție organizatoare, va oferi vineri, 14 septembrie, de la ora 17.00, o pagină de istorie în fața instituției Primăriei, unde se va organiza un schimbul de Gardă a Primăriei, înălțarea drapelelor, mânuiri de armament, executare de salve de tun, după care va începe tradiționala paradă ecvestră și pedestră cu cavaleri cu armură, domnițe, Garda Imperială „Eugeniu de Savoya” până în parcul Teiuș, unde va avea loc deschiderea oficială a Serbărilor Cetății.

Pe parcursul celor trei zile gugulanii vor putea urmări lupte cavalerești, dansuri medievale, acrobații cu foc și multe astfel de scene rupte parcă din perioada medievală.

Ziua de sâmbătă este rezervată muzicii folk, de la ora 18.00 va începe ediția a IV-a, a Galei Muzicii Folk.

Duminică este seara marilor concerte, astfel că de la ora 19.30 pe scena amplasată în Parcul Teiuș se vor afla Kaira, Robert Botezan & Band (Vocea României), Alexandra Ungureanu & Band și Direcția 5.

Petrecăreții vor avea parte și un parc de distracții pentru copii și tineri și se vor putea relaxa la terase, de la care nu vor lipsi preparatele la grătar, dulciurile și băuturile răcoritoare.

Sursa: Express de Banat

Articolul precedentPetiție pentru schimbarea urgentă a unei ordonanțe de guvern, părinții copiilor care învață în limbile minorităților nemulțumiți
Articolul următorMobilizare interministerială pentru combaterea sărăciei din trei localități cărășene