Al doilea tren pus la dispoziţie de autorităţile austriece pentru îngrijitorii de bătrâni care lucrează în Austria a plecat miercuri seara, din Gara de Nord din Timişoara.

Trenul a sosit de dimineață, de la Viena și transporta  41 de muncitori români care şi-au încheiat tura de lucru. Acelaşi tren a plecat aseară cu 104 persoane care au contracte de îngrijitori de bătrâni în Austria.

Costul unui drum se ridică la 270 de euro, sumă în care intră transportul cu trenul, testul pentru Covid 19 şi masa şi cazarea obligatorie de o zi, care îi aşteaptă pe români la sosirea în Austria. Cei găsiţi pozitiv sunt nevoiţi să stea 14 zile în carantină.

Oamenii care pleacă în Austria nu se tem de costurile ridicate, pentru că, spun ei, totul este plătit de firma de recrutare sau de familiile beneficiare. La faţa locului au fost prezenţi şi inspectorii Dircţiei de Sănătate Publică, care s-au ocupat de triajul epidemiologic al celor care urmau să urce în tren.  Trenul a fost dezinfectat și au fost luate toate măsurile pentru respectarea normelor de protecție. Duminică dimineaţa urmează să sosească la Timişoara un nou tren din Austria, care va aduce în ţară muncitorii care şi-au încheiat tura de serviciu şi care, conform protocolului, vor intra în carantină instituţionalizată, pentru 14 zile.  Seara, trenul va pleca din gara de Nord în direcţia Viena cu alţi români care au angajamente în Austria.

 

Articolul precedentDoi sirieni au fugit din centrul de carantină de la Pădurea Verde
Articolul următorDOCUMENT. Noua declarație pe propria răspundere pentru ieșirea din localitate – DESCARCĂ MODELUL