Guvernul a adoptat  în ședința de astăzi o hotărâre privind încetarea detașării lui Matei Lupu din funcția de prefect al județului Caraș-Severin și o alta prin care este împuternicită, cu caracter temporar, Florența Albu pe această funcție.

Florența Albu este prima femeie prefect al județului Caraș-Severin și primul prefect tehnocrat, ea mai deținând această funcție în anul 2016.

Numele fostului prefect, Matei Lupu, a apărut în dosarul ”avizelor de la Serviciul Arme” al IPJ Caraș-Severin iar procurorii DIICOT au decis începerea urmăririi penale împotriva lui Matei Lupu și plasarea acestuia sub control judiciar. După acest moment, potrivit ministrului Marcel Vela, Matei Lupu și-a depus demisia.

 Acuzarea mea nu are nicio legătură cu celălalt caz care persistă în Caraș-Severin, adică cu desprinderile care au fost făcute și verificările, nu are nicio legătură. Întâmplarea a fost că am fost chemat la audieri în aceeași zi” a declarat Matei Lupu pentru Realitatea TV.

Întrebat dacă în dosar este acuzat că ar fi intervenit la IPJ Caraș-Severin pentru a fi favorizate două persoane Matei Lupu a spus că ”eu nu am sunat să favorizez pe nimeni, acum dânșii au probabil un alt punct de vedere. Eu sunt inginer de meserie, nu jurist, nu mă pricep, așteptăm, nu mă pricep nici să răspund la acuzații, nici să mă apar, apelez un avocat și prin avocat o să l rog să mă apere și să îmi expun punctul de vedere”.

 Întrebat ce l-a determinat să-și dea demisia, Matei Lupu a spus, la Realitatea Plus, că: ”în primul rând, demnitatea mea de om, pentru că sunt un om demn, serios, consider că atâta timp cât planează o suspiciune asupra mea, nu este normal să rămâi pe o funcție și cu asta am considerat că nu e normal să rămân pe această funcție și mi-am dat demisia”. Matei Lupu mai are un dosar penal în urma unui accident rutier, de pe vremea când era încă primar al orașului Moldova Nouă.

Florența Albu, noul prefect de Caraș-Severin, va fi instalat oficial mâine, de la ora 10 în Sala de Ședințe ”Sorin Frunzăverde” a Palatului Administrativ din Reșița, urmând a fi instalată chiar de către ministrul Marcel Vela.

Florenţa-Maria Albu este economist şi, de aproape 24 de ani, lucrează în Instituţia Prefectului. În ultimii ani a fost şef de serviciu la Serviciul de Afaceri Europene din cadrul Prefecturii Caraş-Severin, unde a revenit după ce a pierdut demnitatea de prefect.

Trebuie subliniat că în mandatul său Florența Albu a decis încetarea mandatului, înainte de termen, al lui Sorin Frunzăverde ca președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, decizie luată și cu privire la mai mulți primari.

Articolul precedentGuvernul a numit un nou prefect în judeţul Caraş-Severin, după ce Matei Lupu a fost plasat sub control judiciar
Articolul următorIncendiu în orașul Bocșa, deșeuri din construcții lăsate la întâmplare s-au aprins FOTO