Meta Platforms, compania mamă a Facebook, va înceta disponibilitatea conţinutului de ştiri pentru canadieni pe platformele sale de socializare, dacă Legea ştirilor online a ţării va trece în forma sa actuală, transmite Reuters. 

”Online News Act” sau proiectul de lege C-18 al Camerei Comunelor, introdus în aprilie anul trecut, a stabilit reguli pentru a forţa platforme precum Meta şi Google, parte a grupului Alphabet, să negocieze oferte comerciale şi să plătească editorii de ştiri pentru conţinutul lor.

”Un cadru legislativ care ne obligă să plătim pentru link-uri sau conţinut pe care nu le postăm şi care nu reprezintă motivul pentru care marea majoritate a oamenilor folosesc platformele noastre, nu este nici durabil, nici viabil”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta ca motiv pentru a suspenda accesul la ştiri.

Anunţul Meta vine după ce Google a început luna trecută să testeze cenzurarea limitată a ştirilor, ca un potenţial răspuns la proiectul de lege.

Industria media de ştiri din Canada a cerut guvernului reglementarea mai bună a companiilor de tehnologie, pentru a permite industriei să recupereze pierderile financiare pe care le-a suferit pe parcursul anilor, pe măsură ce giganţii tehnologici precum Google şi Meta câştigă în mod constant cotă mai mare pe piaţa de publicitate.

Departamentul Patrimoniului Canadian nu a răspuns imediat unei solicitări a Reuters de comentarii cu privire la măsura Meta de a opri accesul la ştiri în ţară.

Anul trecut, Facebook şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la lege şi a avertizat că ar putea fi obligată să blocheze partajarea de ştiri pe platforma sa.

 
 
Articolul precedentVremea se încălzește, la început de săptămână, în vestul țării
Articolul următorCutremur economic în întreaga lume după căderea unei bănci americane – Ședință secretă în SUA – Se pregătesc măsuri drastice