Document bombă prezentat marți seară în emisiunea Culisele Statului Paralel. În ciuda informațiilor potrivit cărora contractul de privatizare al Petrom a fost secretizat din momentul semnării și că anumite instituții nu știau ce conține, un document din 2007 sugerează contrariu. Este vorba de o notă întocmită în urma unei ședințe AGA din 2007, în care apare sintagma „în conformitate cu prevederile contractului de privatizare”.

Acest document, a afirmat Anca Alexandrescu, dovedește că AVAS monitoriza contractul de privatizare Petrom și știa exact ce conține. 

Imagine

„Se modifica actul constitutiv al Petrom, din aprilie 2007. In acest document apare foarte clar la pagina 3, ca să vedeți minciunile celor care spuneau că nu știu ce era în contractul Petrom
Completarea obiectului de activitate duce la modificarea articolului 6 din actul constitutiv aprobat de AGA din 17 aprilie 2007, analiza s-a efectuat în conformitate cu: (….) PREVEDERILE CONTRACTULUI DE PRIVATIZARE ARTICOUL 4, OBLIGAII POST PRIVATIZARE, se spune în document.

Imagine
Practic, acest document ne arată că reprezentanții statului au lucrat cu contractul pe masă, au știut clar tot ceea ce conține acesta, tot ceea ce trebuia să facă oamenii de la OMV și ce măsuri au luat. 

 

Imagine

 

Deci concluzia mea este ori că măsurile pe care le-au luat cei de la OMV au fost confirme cu contactul de privatizare, despre care noi nu avem cunoștințe ce conține sau pur si simplu cei care au monitorizat contractul au trecut cu vederea dacă s-au îndeplinit obligațiile post privatizare” a explicat Anca Alexandrescu.

Articolul precedentRomânia Suverană | Alianțele din umbră, cine va fi viitorul președinte al României
Articolul următorPompierii din Caraș-Severin intervin la un incendiu care a cuprins o gospodărie. O victimă transportată la spital cu arsuri