Procurorii și ofițerii DGA Caraș-Severin au reușit să depisteze o rețea din Spitalul Județean de Urgență Reșița care favoriza o firmă de pompe funebre.

După mai multe percheziții făcute ieri dar și săptămânile trecute, la sediul firmei dar și la morga Spitalului Județean de Urgență din Reșița, procurorii au decis reținerea a două persoane: Cristian Iordan Hopartu, asisten medical la Secția de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița ”pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată” și Mariana Sidor, angajată a societății comerciale pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la infr. de dare și luare de mită în formă continuată.

Potrivit procurorilor ar fi vorba despre 136 de acte materiale adică în 136 de situații asistentul cu pricina ar fi primit între 300 și 2.700 de lei noi, prejudiciul total calculat de ofițerii DGA Caraș-Severin sărind de 40.000 de lei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin au ”reținut faptul că, în cursul anului 2018, inculpatul în calitatea sa de asistent medical al Secției de Anatomie Patologică, a primit de la reprezentanții societății comerciale, prin intermediul inculpatei, periodic, sume de bani cuprinse între 300 lei și 2700 lei, în legătură cu atribuțiile de serviciu, respectiv activități de restaurare a cadavrelor la care era obligat conform legii. Suma totală primită de inc. în scopul arătat mai sus este de 40.800 lei.

În cursul zilei de 01.11.2018, inculpațíi au fost rețínuí 24 ore iar în cursul zilei de 02.11.2018 procurorul de caz va decide asupra propunerii de arestare preventivă” se arată într-un comunicat de presă al Parchetului.

Mai trebuie spus că procurorii au modificat comunicatul de presă, inițial acesta indicând inițialele numelor celor două persoane reținute, după care, fără nicio avertizare a jurnaliștilor acreditați, inițialele au fost șterse din comunicatul de presă.

Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Articolul precedentCozmin Gușă, despre amnistie şi graţiere: „Sunt de acord doar în aceste condiții”
Articolul următorPăsările din parcurile naturale și naționale ale Caraș-Severinului în expoziție la Timișoara