Comisia pentru Afaceri Juridice (Comisia JURI) a dat aviz favorabil, în ședința de marți a forului legislativ al PE, pentru Adina Vălean, propusă comisar european pentru Transporturi. Ea a trecut şi de comisiile de specialitate din Parlamentul României.

Decizia în Comisia JURI a fost luată cu unanimitate de voturi.

Au primit aviz pozitiv și propunerea Ungariei pentru funcția de comisar european, Oliver Várhelyi, precum şi propunerea Franței pentru portofoliul Pieței interne, Thierry Breton.

De asemenea, Adina Vălean a fost audiată marţi în comisiile reunite pentru afaceri europene ale Camerei Deputaților și Senatului. Eurodeputatul PNL a vorbit în ședința de marți din Parlamentul României despre necesitatea reducerii numărului de decese în accidentele rutiere din România. ea a trecut de aceste comisii.

Totodată, aceasta a mai subliniat importanța includerii autostrăzii Comarnic-Brașov în rețeaua TEN-T, pentru a evita întârzierile.

Adina Vălean, propusă comisar european pentru Transporturi de către Guvernul României, va fi audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului European pe 14 noiembrie, între orele 13.00 și 16.00.

Votul în PE pentru cei trei comisari europeni propuși de România, Ungaria și Franța și a Executivului UE propus de președintele-ales Ursula von der Leyen va avea loc într-o sesiunea plenară programată pe 27 noiembrie, potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului European.

 

Articolul precedentLovitură puternică pentru comercianţii care înşală cu reduceri aparente în perioadele de soldări. Măsuri în toată Europa
Articolul următorDigi Mobil, de 11 ani #1 la portabilitate