Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare nowcasting Cod roşu de viscol puternic valabilă până joi dimineaţa la ora 4:00 în zona de munte a judeţelor Caraş-Severin şi Hunedoara.

Potrivit meteorologilor, în cele două judeţe, peste cota 1800 m, se vor semnala viscol puternic, vânt cu rafale de 140…170 km/h şi zăpadă spulberată. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. 

În această seară, începând cu ora 21,00, a fost închis DJ 608A, de la km 24+400m pana în Stațiunea Muntele Mic, din cauza viscolului și a depunerilor de zăpadă, până la stabilizarea condițiilor meteo.

”Recomandăm conducătorilor auto să respecte semnificația indicatoarelor de restricționare a accesului în zonă și să nu se aventureze dincolo de barierele instituite.

De asemenea, având în vedere că pe multe tronsoane de drumuri se circulă în condiţii de iarnă, facem câteva recomandări şoferilor, pentru o circulaţie preventivă:

– să aibă autovehiculul echipat cu pneuri corespunzătoare;

– să reducă viteza de deplasare şi mai ales în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de maxim 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora;

– să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale; înainte de a pleca la drum, să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire;

– să folosească sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic;

– să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul dinainte;

– să adopte permanent o conduită preventivă la volan, acordând o atenţie mult mai mare faţă de restul perioadei anului, când carosabilul este uscat” transmit polițiștii de la IPJ Caraș-Severin.

Articolul precedentKlaus Iohannis: Lipsa unei educații de calitate devine o amenințare pentru dezvoltarea României
Articolul următorEfectele Brexit. Nicio universitate din UE nu va mai fi în top 25 cele mai bune instituții de învățământ superior din lume