Mai sunt doar trei săptămâni până la Paşte, iar hotelurile se întrec deja în oferte deosebite şi în bucate din cele mai gustoase. Aşa că, dacă sunteţi tentaţi, trebuie să vă grăbiţi, rezervările sunt deja numărate fiindcă la sfârşitul lunii aprilie îşi vor face apariţia în staţiune şi yoghinii.
Un pachet cu pensiune completă, cu 3 nopţi de cazare, la un hotel de trei stele din centrul staţiunii costă 890 de lei. La un alt hotel de patru stele, tot pentru 3 nopți veți scoate din buzunar 930 de lei. Hotelierii spun că de pe masa de Paşte nu vor lipsi bucatele tradiţionale, cu berbecuț la proțap și rachie de Banat. Pentru cei mici, se vor organiza petreceri speciale.
Turiştii au acces gratuit la piscină, saună, jacuzzi şi sală fitness.
Băi relaxante
Doamnele vor avea parte de un adevărat răsfăţ într-un hotel de patru stele, unde vor putea alege între o baie revitalizantă „Ritualul Cleopatrei”, Baia Împărătesei Sisi (care obişnuia să vină în staţiune) ori Baia „Afrodita” cu uleiuri esenţiale. Împărăteasa Sisi alegea de cele mai multe ori să se relaxeze în cele mai originale moduri. Baia ce-i poartă numele are efect detensionat graţie uleiului esenţial Ylang Ylang, dar şi a atmosferei create de petalele de trandafir, muzica de relaxare, terapia cromo. În timpul terapiei se serveşte, la alegere, un pahar de vin alb sau un ciorchine de strugure. Cleopatra îşi întreţinea frumuseţea printr-un ritual popular şi astăzi: baie cu lapte, miere şi petale de trandafir. Tot aici, turiștii pot opta pentru saună finlandeză, saună cu infraroșu, jacuzzi, baie cu litiu, baie cu sare de la Marea Moarta, băi Kneipp, dușuri tropicale, jacuzzi cu geiser, grotă cu aburi.
Atestată documentar în 153 d.Hr.
Certificarea documentară a staţiunii datează din anul 153 d.Hr, când se pare că era într-o plină perioadă de înflorire, ceea ce înseamnă că a fost întemeiată înainte de această dată. Şi există mai multe ipoteze ale specialiştilor care susţin că însăşi Împăratul Traian ar fi ctitorul acestei staţiuni, monezile cu chipul acestuia descoperite pe raza staţiunii ducând la această supoziţie. În scurt timp staţiunea a devenit faimoasă şi a început să fie vizitată atât de oameni simpli veniţi la tratament şi relaxare, cât şi de importante personalităţi politice, printre care Împăratul Marcus Aurelius Antonius, care în anul 214, însoţit de mama sa, Iulia Domna, a venit şi a vizitat aceste miraculoase băi termale. Au rămas o serie de pietre de altar care vorbesc despre eficienţa tratamentului balnear aici la Băile Herculane.
Sursa: Realitatea de Mehedinți