Medicul Beatrice Mahler spune că România se confruntă deja cu al treilea val de coronavirus și că presiunea este foarte mare pe secțiile de Terapie Intensivă în ultima perioadă. Managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală a anunțat că în prezent sunt familii întregi internate, cu forme severe de boală, iar vârsta pacienților care se prezintă cu forme medii și severe, a scăzut, cei mai tineri fiind de 20 de ani. Beatrice Mahler a lansat și un semnal de alarmă, la „Legile puterii”, la Realitatea PLUS, în legătură cu complicațiile COVID după ce boala este declarată vindecată, complicații care pot duce la moarte.

Mahler: România se confruntă cu valul trei al epidemiei de coronavirus. Presiunea pe Terapia Intensivă COVID din București este foarte mare

Beatrice Mahler spune că România deja se confruntă cu valul trei al epidemiei de coronavirus datorită creșterii bruște a numărului de cazuri de COVID-19.

„Afirmația mea este strâns legată de modul în care a evoluat numărul de cazuri, creșterea bruscă a numărului de pacienți care se adresează spitalului, a numărului de pacienți care au nevoie de Terapie Intensivă.

La Institutul Marius Nasta, ultimele zile au însemnat Terapie Intensivă COVID la capacitate maximă, secție cu 2-3 locuri în cursul zilei. Practic ne-am întors la situația de la începutul lunii noiembrie si final de decembrie. În condițiile în care numărul de pacienți care se prezintă cu simptomatologie este în creștere, în condițiile în care știu de la colegii mei din alte spitale că presiunea pe Terapia Intensivă COVID din București este foarte mare”, a explicat managerul Institutului „Marius Nasta”, marți seară, la „Jocuri de putere”, la Realitatea PLUS.

Mahler a mai spus că, până la o decizie de relaxare a autorităților, „trebuie să fim cu toții atenți și responsabili, pentru că modul în care ne comportăm noi este direct corelată cu evoluția pandemiei”, amintind de scăderea numărului de cazuri din luna decembrie, produsă pentru că s-au respectat regulile de protecție împotriva COVID-19.

Sunt o serie de factori care se asociază care au dus la creșterea numărului de cazuri zilnice în ultimele săptămâni, spune Beatrice Mahler, printre care și prezența tot mai mare a tulpinii din Marea Britanie în România.

„Relaxarea măsurilor , care era normală și firească la număru lde cazuri care era la începutul luni ifebruarie și în luna februarie în București și în România, circulația populației care a început să participe la diverse activități specifice perioadei de relaxare. Începerea școlilor a avut și ea aportul ei de mobilitate a populației”, a precizat Mahler.

Sunt familii internate, cu forme severe. Pacienții cei mai tineri au 20 de ani. După vindecare, complicațiile COVID pot produce decesul”

În ultima săptămână a crescut numărul de familii care s-au îmbolnăvit de COVID-19, a anunțat managerul Institutului „Marius Nasta”, un principal motiv fiind tocmai prezența dominantă, probabil, a noii variante britanice în țara noastră.

„Știm că tulpina britanică circulă deja destul de frecvent în România, care este extrem de contagioasă și care determină infectarea. În familiile în care ajunge, din informațiile pe care le avem de la pacienți, aproape toți membrii de familie dezvoltă simptomatologie. Și este cel puțin îngrijorător și care trebuie să ne facă atenți. (…) Acum avem familii internate, soț, soție , ambii în stare gravă. Și nu o singură familie. Au venit familii întregi în acest weekend la Marius Nasta, familiile restrânse. Nu pot spune că oamenii nu respectă regulile, dar, din păcate, această tulppină este mult mai contagioasă și atunci o expunere de scurtă durată favorizează. (…)

La „Marius Nasta” în acest moment, „secția ATI este la capacitate maximă, în secția COVID nonATI  sunt 2-3 locuri de regulă după ce facem internări, externări. Pacienții sunt gravi, sunt familii internate, cu forme severe, și media de vârstă este mai mică decât cea din perioada anului 2020
sunt persoane cu vârste între 20-80 de ani, dar multi sub 50 de ani, populația activa, persoane active  cu forme severe. E important să ne gândim nu doar la primele zile, ci la complicațiile COVID, extrem de severe și care pot aduce decesul după ce practic boala este declarată vindecată”, a explicat Beatrice Mahler.

În plus, medicul a confirmat că în această perioadă s-a constatat și o creștere în cazul îmbolnăvirilor COVID-19 în rândul copiilor: „Secția de la Marius Nasta e doar cu adulți, dar, din datele statistice publicate, da, sunt creșteri și la copii”.

Restricțiile depind de rata infectării și de numărul infectărilor la populația activă

Despre posibilele restricții din perioada următoare, Beatrice Mahler spune că depinde de cum va evolua rata de infectare, cum vor evolua infectările, dar și diagnosticarea infectărilor, unde este o problemă reală, pentru că „testarea trebuie făcută intens și dusă către zonele unde populația este activă, care este, în acest moment, vulnerabilă” la contractarea bolii.

Mahler: Ivermectina nu este autorizată în România pentru uz uman și nici pentru tratamentul COVID-19

„Încă nu avem un tratament care să vindece COVID pentru toate persoanele, Ivermectina nu este autorizată pentru uz uman în România și în niciun caz pentru tratamentu lCOVID. Sigur că sunt cercetări, estebine că se aduc in discutie medicamente noi, dar cred că ANMDM , Comisia de Etică sunt organismele care trebuie să se pronunțe pe Ivermectină”, a mai precizat Mahler, marți seară, la „Legile puterii”, la Realitatea PLUS.

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentElena Udrea la „Culisele Statului Paralel”, despre condamnarea de 8 ani: Ilegal, inimaginabil, imoral, inuman
Articolul următorReșița Curată: premii pentru asociațiile de locatari