Rezultatele finale ale examenului de titularizare vor fi afişate, marţi, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul titularizare.edu.ro. Înainte de depunerea celor peste 4.000 de contestaţii, rata de promovare la concursul de titularizare în învăţământ este de 47,40%, anunţă MEN.

Potrivit calendarului aprobat de MEN, cei 4.187 de profesori care au depus contestaţii la examenul de titularizare vor afla rezultatele finale marţi. Acestea vor fi afişate la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul titularizare.edu.ro.

Rata de promovare la concursul de titularizare în învăţământ este de 47,40%, înainte de contestaţii. Peste 100 de candidaţi au obţinut nota 10 la proba scrisă, cel mai ridicat procent al notelor peste 7 fiind în judeţul Dolj, iar cel mai scăzut în judeţul Caraş-Severin.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, rata notelor peste 7, înainte de contestaţii, obţinute de candidaţii care au susţinut proba scrisă a concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar este de 47,40%, în creştere cu 1,67% faţă de anul trecut când a fost 45,73%.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Articolul precedentVor răsuna acorduri, iar, în Poiana Lupului! Un nou festival gata de start
Articolul următorFenomene meteorologice periculoase s-ar putea abate asupra Caraș-Severinului