Noul ministru al Agriculturii promite că va lua o serie de măsuri astfel străinii să nu mai poată cumpăra terenuri în România.

Prezent în județul Botoșani, Adrian Oros a mers în câteva zone unde fermierii români sunt minoritari și unde terenurile sunt deținute de fonduri de investiții și companii străine.

“Este un fenoment pe care l-am constatat și în alte zone ale țării. Trebuie să avem grijă de acum încolo, să reușim să modificăm legea vânzării terenurilor. Să o facem în așa fel încât să respectăm regulamentele europene care sunt obligatorii dar prin dreptul la preemțiune să încurajăm agricultorii români să cumpere. Acolo unde ei nu reușesc, să intervină statul și să cumpere acele terenuri. Este singura modalitate de a opri vânzarea  către persoane, nu neapărat din Uniunea Europeană, pentru că sunt și persoane din țări terțe și fonduri de investiții”, a adăugat ministrul Agriculturii.

Articolul precedentJaf armat la un cazino. A amenințat un angajat cu cuțitul și a fugit. Agresorul, prins la Satu Mare
Articolul următor10 ONG-uri cer Curții Constituționale să declare neconstituționalitatea ordonanței care a eliminat transportul județean din sfera serviciilor publice