Licitația internațională organizată de compania Cupru Min Abrud pentru valorificarea producției pe un an de zile de concentrat de cupru a fost adjudecată. Valoarea contractului se ridică la suma de 55 milioane de dolari.

 Cupru Min Abrud, compania care exploatează zăcământul de la Roşia Poieni, unde se află 60% din rezervele de cupru ale României, a organizat o licitaţie pentru valorificarea a  aproximativ 45.000 de tone de concentrat de cupru uscat, criteriul de atribuire fiind oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic.

 Conform caietului de sarcini, după licitația organizată la finalul lunii octombrie, firmele participante au avut ocazia să depună o altă ofertă îmbunătăţită prin care să își combată contracandidații.

Cea mai avantajoasă ofertă primită de Cupru Min, a venit de la singura companie românească care a participat la licitație, Ronefer. Durata contractului este de 12 luni iar valoarea acestuia este de aproximativ 55 milioane USD. 

Deși caietul de sarcini a fost solicitat de mai multe firme, doar trei dintre ele au participat la licitație Trafigura, Ronefer și Merlion Resources.

Cupru Min, societate aflată în subordinea Ministerului Economiei, are ca obiect principal de activitate exploatarea şi livrarea în forme specifice de minereu cuprifer din perimetrul minier Roşia Poieni.

 

Articolul precedentPoliția vă sfătuiește cum să vă apărați de fraudele online: 5 lucruri de care trebuie să țineți cont
Articolul următorCum arată biroul noului ministru de Interne, Marcel Vela! Locul în care puţini au acces