Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, pentru joi 18 iunie o nouă avertizare COD PORTOCALIU  de ploi torențiale, începând de la orele prânzului până în această noapte, la ora 23.00. Avertizarea meteo vizează integral 16 județe, inclusiv Bistrița-Năsăud, și parțial pentru alte 11. Restul teritoriului țării se află sub avertizare COD GALBEN. Pentru vineri, 19 iunie, este emisă o altă avertizare COD GALBEN pentru toate județele din țară. Meteorologii spun că vremea rea se va menține și în prima parte a săptămânii viitoare. 

 

 

Avertizarea COD PORTOCALIU este valabilă în intervalul 18 iunie, ora 12:00 – 18 iunie, ora 23:00. 

Potrivit meteorologilor, în după-amiaza zilei de joi (18 iunie) și la începutul nopții de joi spre vineri (18/19 iunie), în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în zonele montane vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.

De asemenea, vor fi intensificări ale vântului, grindină și descărcări electrice.

Imagine

 

Începând de vineri, 19 iunie, ora 10:00, și până duminică, 21 iunie, ora 10:00,  meteorologii au emis o avertizare COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată.
În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Potrivit ANM, gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării și în prima parte a săptămânii viitoare.

Imagine

 

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 4. Ana Măiță, mamazoana
Articolul următor100% TU DECIZI! Tuddy Ionescu, fostă mână dreaptă de primar. Politicianul implicat în „4 lăbuțe”