În perioada 03-05 august 2017, la Gărâna, în Poiana Lupului- locul unde s-a scris istorie pentru Festivalul Internațional de Jazz, se va desfășura un alt eveniment care se anunță unul de excepție.
A două ediție a Gărâna Fusion Festival aduce pe scenă din Poiana Lupului artiști legendari din Statele Unite ale Americii și Germania dar și din Olanda, Ungaria, Serbia și România. Două nopți și o zi vom fi purtați de la blues-ul autentic și apăsat din Mississippi până la ritmul alert, bassul electric și ritmul afro-american dansant al funk-ului new-yorkez, în ritmuri de soul, rock, jazz și avant-garde.
Un eveniment de excepție produs artistic de Dean Bowman, un nume important al scenei de jazz, rock și avant-garde al New York-ului, va debuta cu seara de vineri, 03 august, susținând recitaluri excepționale și inedite ce vor purta mintea și sufletul de la blues la jazz, funk, pop și rock alături de cu Cristi Iakab & The Road band(România), Adan Haraszti Project(Ungaria) și Rareș Totu feat.Dean Bowman. Prima seară va fi încheiată de The Petting Blues Band (Serbia) împreună cu legendarul Michael Hill (UȘA)- chitaristul și vocalistul new-yorkez și al blues-ului “apăsat” inspirat din Mississippi Delta.
Seara de sâmbătă, 05 august, promite să înceapă în același mirific amalgam muzical cu minunatul Dixie Krauser/Bass and Fusion, magnificul toboșar american Tony Cintron, colegul și colaboratorul preferat al lui Joe Bonamassa și inegalabilul Joseph Bowie/Mr. Defunkt, fondatorul band-ului Defunkt. Seară se încheie nebunește, cu recitalul cunoscutului Branko Trijik, într-un tribut James Brown excepțional.
”Duminică vom fi acolo unde nu am fost niciodată la Gărâna, în armonii de Gospel şi Negro Spiritual care vor răsuna în Poiana Lupului dumnezeiește pentru că dacă spunem gospel, spunem Dumnezeu și dacă spunem Poiana Lupului, ne apropiem mult de îngeri.
Visions of Dreams Chorus și Canaan Land Band feat. Dean Bowman( SUA/RO) ne vor ajuta să ducem spiritul acolo unde puțini pot ajunge, prin muzică lor, ritmul mişcat și o pronunţată amprentă purtând semnătura sclavilor africani de pe plantaţiile americane, dar şi prin melodiile de o adâncă expresivitate” spun organizatorii.

Sursa Foto: Ghidul Banatului Montan

Articolul precedentShow de zile mari la Oravița FOTO-VIDEO
Articolul următorAzi se afișează rezultatele finale la examenul de titularizare în învățământ