Primăria Reșița își propune să schimbe efectiv fața municipiului dar și mobilitatea reșițenilor, printre pașii făcuți fiind și reintroducerea tramvaiului, cel mai ieftin și nepoluant mijloc de transport în comun.

Cererea de finanțare pentru proiectul de reintroducere a fost depusă în platforma MySMIS, în prezent aflându-se pe circuitul administrativ de evaluare a aplicației. Valoarea totală a cererilor depuse este de 41.437.997 euro cu TVA inclus, întregul proiect fiind unul fazat, pentru a nu preturba în totalitate viața cotidiană a reșițenilor pe durata execuției.

Licitația este lansată de către Ministerul Dezvoltării care va face efectiv achiziția, ofertele urmând a fi deschise pe 20 februarie. Mai apoi, după semnarea contractului, mijloacele de transport achiziționate, cele 13 tramvaie norocoase, vor fi predate municipiului Reșița.

”Mulțumim mult pentru propuneri și ne-am bucurat de fiecare dată când am primit întrebări legate de proiect. Mai sunt multe de făcut până la implementarea în totalitate a proiectului, în prezent lucrăm la un film de prezentare care să arate întregul proiect, așa cum a fost cel făcut pentru Govândari.

Până atunci vă invit să vedeți cum va fi amenajată Piața Republicii, care va deveni un spațiu urban atractiv, cu totul altfel față de cum e în prezent, totul grupat în jurul unui terminal de transport care va avea rol de stație de capăt pentru tramvaie” scriu cei de la Societatea de Transport Urban din Reșița pe pagina specială dedicată modernizării transportului în comun, Transport Public Modern Reșița de pe rețeaua de socializare Facebook.

Articolul precedentPanică la Craiova. Un cărășean a intrat cu maşina prin uşile spitalului de Urgenţă
Articolul următorGerul face prima victimă în Caraș-Severin