Călin Pop, vocalistul şi chitaristul trupei ”Celelalte Cuvinte”, a lansat vineri single-ul ”Văpaia”, prima piesă din noul său proiect ”Cutia cu secrete”.

„Astăzi am deschis sesiunea noului album ‘Cutia cu secrete’ cu un material nou. (…) Pe vremea veche single era un disc mic care anunţa un disc mare, acum sunt piese care se lansează bucată cu bucată, cu videoclip sau fără, se lansează periodic şi aşa am decis şi eu. M-am gândit că poate este un lucru mai bun, să le dau drumul aşa, la o lună şi jumătate, la două sau trei luni, să fie un interval pentru a avea şansa de a fi percepute mai bine de public”, a declarat Călin Pop, pentru AGERPRES.

Artistul a spus că a atunci când a ales numele noului single s-a gândit la faptul că omul s-a îndepărtat de el însuşi în ultimii ani şi a ajuns să-i lipsească văpaia.
 

„‘Văpaia’ este tocmai văpaia care nouă ne lipseşte ca omenire. Omul s-a îndepărtat pe el însuşi, în ultima perioadă, în ultimii zeci de ani. Este o lume perfectă, strălucitoare, dar strălucesc doar ochii, lipsesc sentimentele. Lumea este cum este şi omului îi lipseşte văpaia, sentimentul, flacăra aia care îl face să trăiască cu adevărat”, a explicat Călin Pop.

Proiectul muzical a fost realizat cu colaborarea reșițeanului Toni Dijmărescu şi a lui Flavius Suciu.

„Colaboratorii sunt doi prieteni cu care am colaborat în proiectul ‘Reşiţa Rocks’ – Toni Dijmărescu, care este actualmente în Germania şi pe care îl numesc cel mai sufletist chitarist român din Germania, şi Flavius Suciu, care a rezolvat tobele, mixajul, masteringul şi care este în Spania. Deci, a fost o colaborare europeană, având la origine tot fiinţa românească”, a precizat artistul.

Single-ul poate fi ascultat pe https://UMRDD.lnk.to/Vapaia.