Senatorul Mihai Goțiu a primit un răspuns halucinant de la reprezentanții Ministerului Mediului după o interpelare despre neregulile din Parcul Național Semenic-Cheile Carașului.

”Cât costă vandalizarea și distrugerea unui parc național? Conform răspunsului oficial al Ministerului Apelor și Pădurilor: 1.000 (o mie) de lei!

Răspunsul pe care l-am primit (cel mai recent dintr-o lungă serie) din partea reprezentanților Guvernului arată un singur lucru – totala iresponsabilitate față de soarta Parcului Național Semenic – Cheile Carașului. Pentru vandalizarea parcului s-a dau o amendă de… 1.000 de lei. Iar situația a rămas neschimbată. Abuzurile și distrugerile continuă, dar Romsilva e acoperită de ministerele Mediului, respectiv Apelor și Pădurilor. De mai bine de jumătate de an, Romsilva NU mai are ce să caute în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului pentru că nu și-au respectat obligațiile legale și contractuale. Dar Guvernul închide ochii!

Priviți fragmente din răspunsul Ministerului Apelor și Pădurilor și o să înțelegeți câtă ”responsabilitate” există pentru soarta parcurilor naționale din România. Nota bene: chiar dacă am solicitat răspuns oral și din partea Ministerului Mediului, acesta mi-a fost lăsat doar în scris, reprezentantul ministerului ne-având curajul să-l prezinte verbal în fața Senatului. Chiar dacă avea această minimă obligație legală…” a scris senatorul Goțiu pe contul său de facebook.

 

Guvernul, părtaș la distrugerea Parcului Național Semenic

(VIDEO) DIALOG, ÎN SENATUL ROMÂNIEI, cu reprezentantul Guvernului. Cât costă vandalizarea și distrugerea unui parc național? Conform răspunsului oficial al Ministerului Apelor și Pădurilor: 1.000 (o mie) de lei! Răspunsul pe care l-am primit (cel mai recent dintr-o lungă serie) din partea reprezentanților Guvernului arată un singur lucru – totala iresponsabilitate față de soarta Parcului Național Semenic – Cheile Carașului. Pentru vandalizarea parcului s-a dau o amendă de… 1.000 de lei. Iar situația a rămas neschimbată. Abuzurile și distrugerile continuă, dar Romsilva e acoperită de ministerele Mediului, respectiv Apelor și Pădurilor. De mai bine de jumătate de an, Romsilva NU mai are ce să caute în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului pentru că nu și-au respectat obligațiile legale și contractuale. Dar Guvernul închide ochii!Priviți fragmente din răspunsul Ministerului Apelor și Pădurilor și o să înțelegeți câtă ”responsabilitate” există pentru soarta parcurilor naționale din România. Nota bene: chiar dacă am solicitat răspuns oral și din partea Ministerului Mediului, acesta mi-a fost lăsat doar în scris, reprezentantul ministerului ne-având curajul să-l prezinte verbal în fața Senatului. Chiar dacă avea această minimă obligație legală…

Publicată de Mihai Goţiu pe Marţi, 19 februarie 2019

Articolul precedentAvalanșă de accidente în vestul țării. Zi neagră pe șosele
Articolul următorS-a stins din viață unul dintre creatorii Festivalului de Jazz de la Gărâna