Şapte cetăţeni afro-asiatici au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din sectorul Moldova Veche, în noaptea de joi spre vineri, în timp ce traversau Dunărea cu o barcă, încercând să intre ilegal în România, pentru a ajunge în Germania.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, venind dinspre malul sârbesc, o ambarcaţiune care a intrat în apele teritoriale româneşti, după care s-a întors. Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă, în urma căreia au depistat şi reţinut, la malul românesc al fluviului Dunărea, în apropierea localităţii Coronini, şapte cetăţeni străini”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de frontieră Timişoara, Petre-Ionuţ Nicola.

Concomitent, au fost anunţate despre eveniment şi autorităţile de frontieră sârbe, care au comunicat faptul că au identificat ambarcaţiunea şi au reţinut doi bărbaţi, un cetăţean sirian şi unul palestinian.

Cei şapte cetăţeni străini au fost conduşi la sediul sectorului pentru identificare, unde s-a stabilit că grupul era format din trei cetăţeni din Siria, doi din Yemen şi doi din Egipt, şi au vârste cuprinse între 16 şi 45 de ani. În cadrul cercetărilor preliminare, persoanele au declarat că au trecut fluviul Dunărea cu o ambarcaţiune, ajutate de cele două persoane reţinute de autorităţile sârbe şi intenţionau să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare cercetările sunt desfăşurate sub coordonare unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin. 

 

Articolul precedentDescinderi pentru găinării cu… albine
Articolul următorSalvamontiştii avertizează că avalanşe se pot produce și dacă zăpada e puțină