Jurnalistul Mălin Bot a fost reținut aseară de Jandarmerie în timpul a ceea ce s-a numit protestul diasporei din București.

Realitatea de Reșița a obținut filmările din care se vede clar cum Mălin Bot îi explică jandarmului care-l duce spre dubă că îl doare foarte rău mâna, că el crede că brațul i-a fost dizlocat din umăr și are nevoie de Ambulanță.

”I-am spus ca ma doare mana și jandarmul mi-a raspuns: Te doare? ȚI-O SUCESC ȘI MAI RĂU. Pur și simplu ii făcea placere sa provoace durere. Jandarmeria a angajat dezaxati” scrie jurnalistul pe pagina sa de facebook.

Avem dovada că trăim într-o dictatură oribilă

Publicată de Malin Bot pe Vineri, 10 August 2018

Peste 400 de persoane, între care 35 de jandarmi, au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD, vineri, la protestul din Piața Victoriei. Dintre acestea, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme, trei dintre ei având arsuri de până la 15% din suprafaţa corpului.

Sute de răniți

“Vorbim despre 452 de persoane asistate medical la faţa locului şi 40 de persoane transportate la spital. Printre persoanele cărora li s-a acordat asistenţă medicală la faţa locului se află şi 35 de jandarmi, dintre care 11 au fost transportaţi la spital”, a declarat locotenent colonel Marius Militaru, șef comunicare Jandarmeria Română, în cadrul unei conferințe de presă susținute sâmbătă.

De asemenea, 19 răniţi în urma protestului au fost transportaţi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, cu diverse traumatisme, trei dintre ei având arsuri de până la 15% din suprafaţa corpului.

“Un număr de patru persoane au necesitat internare în spital şi îngrijiri medicale avansate, trei persoane au prezentat arsuri pe aproximativ 10 – 15% din suprafaţa corpului şi sunt internaţi în Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului. O persoană a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de urgenţă la Secţia de Chirurgie Generală extragându-i-se un corp străin de la nivelul coapsei drepte şi se află internat”, se arată într-un comunicat de presă al reprezentanților Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Unitatea spitalicească mai precizează că între cei 19 pacienţi nu se află niciun jandarm şi niciun copil. Totodată, pentru îngrijiri medicale s-au adresat 50 de persoane la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Potrivit coordonatorului SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, victimile se află în stare stabilă şi sunt în afara oricărui pericol.

Dosar penal la Parchetul Militar

”În cursul zilei de astăzi, 11 august 2018, procurori militari din cadrul Parchetului Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar București s-au sesizat din oficiu, fiind înregistrat dosar penal cu privire la modul de intervenție al jandarmilor și incidentele petrecute la manifestația din Piața Victoriei din București în cursul zilei de 10 august 2018, precum și în cursul nopții de 10 spre 11 august 2018.
De asemenea, la Parchetul Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar București urmează să fie colectate inclusiv sesizările depuse la secțiile de poliție, iar toate plângerile penale depuse vor fi înregistrate sub număr unic” transmite Ministerul Public.

Sursa: Vlad Dumitrescu (foto-video)

Articolul precedentProtest de susținere a celor din Diaspora la Reșița VIDEO
Articolul următorEximtur: Anunțarea minivacanței 15-19 august a dublat cererea pentru sejururi cu destinații interne, Băile Herculane printre favorite