Polițiștii și procurorii DIICOT au pus astăzi în executare 22 de mandate de aducere la sediul DIICOT Biroul Teritorial Caraș-Severin pentru mai multe persoane din județ dar și două din județul Timiș.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2018, pe raza municipiului Reșița a fost constituit un grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri de risc, de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„Activitatea infracţională a membrilor grupului infracțional organizat a constat în aprovizionarea cu droguri de mare risc (amfetamină și ”ecstasy”) și de risc (cannabis) și distribuirea acestora pe raza municipiului Reșița. Aprovizionarea cu droguri se realiza de la diverse surse din Timișoara, din străinătate și de pe internet.

Ca mod de operare s-a reţinut faptul că, membrii grupării infracționale își desfășurau activitatea pe două paliere, respectiv cel de aprovizionare/coordonare, constituit din 3 membrii ce reprezentau nucleul principal al grupării, și un palier de distribuție. Deși aceștia desfășurau, în cercul relațional restrâns, și activități de distribuție de droguri, pentru efectuarea distribuției la scară largă și pe măsura extinderii activității infracționale, au recrutat și folosit alte persoane în acest sens” transmit procurorii.

Pe parcursul perioadei monitorizate activitatea grupului infracțional s-a dezvoltat continuu, ajungând, așa cum rezultă din probele administrate în cauză, la un nivel foarte ridicat în ceea ce privește volumul de distribuție, numărul consumatorilor de droguri care apelau la membrii rețelei fiind în continuă creștere.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost ridicate sute de grame de canabis, 1 kilogram de droguri de mare risc şi peste 40 de ghivece cu plante de canabis.

La sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraș-Severin, urmează sa fie aduse, în vederea audierii, un număr de 22 de persoane.

Articolul precedentVremea rea a lăsat urme și la Reșița, pagubele sunt minore FOTO
Articolul următorAccident grav cu mașina Poliției la Voislova FOTO