Vicepremierul Paul Stănescu a fost prezent vineri, 5 octombrie, la Băile Herculane, acolo unde se desfășura Festivalul Răchiei. Acesta spune că ar fi fost vorba despre o vizită de lucru.

Doar că, majoritatea primarilor au ratat întâlnirea, puținii prezenți fiind și primarii despre care s-a tot spus că ar migra spre PRO România, partidul lui Victor Ponta.

Pentru a face, cel mai probabil, imagine Ion Mocioalcă, președintele PSD Caraș-Severin, a mobilizat la Băile Herculane cât mai mulți funcționari de la Consiliul Județean Caraș-Severin și chiar foști primari, cum ar fi Nicușor Vasilescu, fostul edil al stațiunii.

Numărul mic de primari veniți să ”lucreze” cu vicepremierul ar putea fi explicat prin faptul că deputatul Luminița Jivan a organizat și ea o întâlnire de lucru cu primarii, la Oravița. Deputatul a adunat semnături de susținere pentru Liviu Dragnea la președinția PSD și spune că acțiunea lui Mocioalcă, de a se poziționa anti Liviu Dragnea, ar destabiliza filiala.

Paul Stănescu este unul dintre semnatarii moțiunii anti Dragnea, moțiune la care a aderat și deputatul Ion Mocioalcă, prezența acestuia în stațiune fiind, probabil, un semn de întărire a autorității pentru președintele PSD Caraș-Severin, a cărui schimbare ar fi fost insinuată de Codrin Ștefănescu.

Deși am cerut biroului de presă al Guvernului să ne confirme că vicepremierul s-a aflat într-o vizită de lucru la Băile Herculane, până la această oră nu am primit nicio confirmare.

Pe site-ul ministerului este anunțat programul vicepremierului pentru ziua de 5 octombrie: ”Vineri, 5 octombrie 2018, începând cu ora 10.00, viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, va avea o întâlnire de lucru cu autorităţile publice locale din judeţul Alba.

Evenimentul se va desfăşura la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba (din Alba Iulia, Piaţa Ion I.C.Brătianu, nr.1)”.

Mai trebuie spus și faptul că la sediul IPJ Caraș-Severin se derulează un control dispus de ministrul afacerilor interne iar surse care doresc a rămâne anonime ne-au confirmat că s-ar pregăti debarcarea comisarului șef Viorel Avram, tocmai ca un semnal pentru cei care uneltesc împreună cu Mocioalcă, inspectorul șef al IPJ Caraș-Severin fiind perceput ca un apropiat al actualului președinte PSD Caraș-Severin.

Sursa foto-video: Express de Banat

 

Articolul precedentReferendumul a început fără probleme în Caraș-Severin, 365 de secții îi așteaptă pe cărășeni
Articolul următorUSR Caraș-Severin cere excluderea reprezentanțiolor PSD din birourile electorale ale secțiilor de votare din județ