Deputatul Valeria Schelean a fost invitată miercuri seara la Realitatea Plus unde a comentat situația unui primar din Vrancea care promitea pământ celor care votează cu PSD.

”Mi se pare tipic PSD. E ilegal și cred că autoritățile se vor sesiza pentru că au fost niște postări publice” a declarat deputatul Valeria Schelean la Realitatea Plus.

Primarul comunei vrâncene Slobozia Bradului, Iulian Dumitru (PSD) le promite live, pe Facebook, sătenilor, locuri de casă în schimbul votului pentru PSD. Într-o postare live de pe contul său, edilul spune, după minutul 4, că oamenii trebuie să iasă duminică la vot, să voteze PSD, le arată terenul unde vor avea loc de casă, iar unuia dintre săteni îi promite că va avea și el dacă aduce 25 de oameni la vot, duminică. Contactat de reporteri, primarul a recunoscut că a promis locuri de casă în schimbul votului pentru PSD dar spune că „a fost o scăpare regretabilă”. Codul penal interzice, la articolul 386, sub sancțiunea închisorii, mita electorală: (1) Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

 
  •  
 
Articolul precedentLudovic Orban dă asigurări că salariul minim creşte de la 1 ianuarie: „Va fi o creştere, lumea să stea liniştită”
Articolul următorParteneriatul Klaus Iohannis – PNL va duce la construirea ”României normale”