Val de minori dispăruți din România. Până în prezent, peste 500 de copii nu au mai revenit acasă, deși autoritățile spun că fac tot posibilul să îi găsească, transmite Realitatea TV.

Între timp, părinții așteaptă vești, deși știu că, pe zi ce trece, șansele că minorii să mai fie în viață sînt minime. Sînt dispariții semnalate și din urmă cu 13 ani, iar cazurile nu au fost nici pînă astăzi rezolvate.

Conform datelor oficiale furnizate de Poliția Română, în prezent, 512 copii sînt dați dispăruți. Dintre aceștia, 298 sunt fete și restul băieți.

Sînt situații în care unele dispariții au fost semnalate în urmă cu peste 13 ani, iar cazurile nu au fost nici acum rezolvate. De exemplu, polițiștii din Neamț au în lucru 13 dosare, cel mai vechi fiind de peste 11 ani. Alte cazuri, mai vechi, au fost închise, iar căutările stopate.

Este și cazul unei familii dintr un sat din Ialomița. Fetița lor, la acea vreme având puțin peste 4 ani, nu a mai fost găsită de 36 de ani. Copila o aștepta în poarta casei pe educatoarea care trebuia să o ducă la grădiniță.

Și din Reșița o fetiță de 8 ani este dată dispărută după ce, se pare, aceasta ar fi căzut în Bârzava în timpul celebrelor inundații care au măturat Reșița în 2006!

O tânără din Reșița, de negăsit de 13 ani: Dana-Daniela Baciuna s-a născut la data de 18 decembrie 2000, iar la vârsta de șase ani a dispărut de pe raza orașului Reșița, din județul Caraș-Severin, în care locuia. Potrivit datelor făcute publice de Poliția Română, nu se mai știe nimic de Dana din data de 14 aprilie 2006, existând date că a căzut în râul Bârzava, „care avea un debit foarte mare și a fost luată de curenți, până în prezent aceasta nefiind găsită”.

La data dispariției, fetița (șase ani, la acel moment) purta pantaloni 3/4 de culoare roșie, maiou de culoare albă, șlapi de culoare deschisă.

„În momentul în care o persoană este introdusă în aplicația copiilor dispăruți, nu este scoasă până în momentul în care cazul este soluționat în vreun fel sau altul”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, Dinu Nicorici.

Citește și…

Minoră de 15 ani, din Pogonești, dispărută de acasă! Cine are detalii să sune la 112!

În prezent, o minoră de 14 ani din Botoșani este dată dispărută de acasă de o săptămână. Iar polițiștii din Tulcea caută o data de 16 ani, dispărută de acasă tot de o săptămână.

Anul trecut, poliția a căutat 3.600 de copii declarați dispăruți. Între timp, Serviciul de Telecomunicații Speciale, cel care localizează apelurile telefonice, își cumpără telefoane inteligențe și laptopuri, în valoare de peste 6 mil de euro. Motivația – cele folosite în prezent sunt uzate sau defecte.

Unde a fost găsit trupul Luizei, fata ucisă de criminalul din Caracal

Articolul precedentAccident cu un rănit în cartierul Triaj din Reșița FOTO VIDEO
Articolul următorMesajul unui polițist din Caraș-Severin, tată de fată: Credința și mândria mi-au murit odată cu moartea unui înger