Urmează patru zile intense pentru Guvernul Orban. A trecut de focul audierilor, dar premierul desemnat continuă negocierile. Este o cursă contra cronometru pentru că, până luni, trebuie să strângă 233 de voturi. Neoficial, liberalii susțin ca se bazează pe 235, dar dialogul cu parlamentarii trebuie să fie permanent

Mişcări de ultimă oră pe scena politică înainte de votul de învestitură pentru Guvernul Orban. După ce la moţiunea de cenzură partidul Forţa Naţională asociat cu Remus Borza a susţinut-o pe Viorica Dăncilă, înainte de venirea noului executiv partidul se destructurează.
CINE AR PUTEA VOTA GUVERNUL ORBAN:
PNL – 96
USR – 40 – 1 absent = 39
UDMR – 30
ALDE – 23
PMP – 18
MINORITATI – 17
+ Mihai Gaina (fost PSD, actual neafiliat, ar urma sa treaca la PNL)
TOTAL – 224 +  10 (neafiliati, PSD, Pro Romania)
TOTAL – 234

Citește și…

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a transmis o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului în care propunea ca marţi, 29 octombrie, să fie programate audierile miniştrilor desemnaţi în şedinţele comune ale comisiilor permanente ale celor două Camere, iar miercuri, 30 octombrie, începând cu ora 10,00 să fie convocată şedinţa comună de plen a Camerelor Parlamentului în vederea acordării votului de încredere Guvernului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, preciza săptămâna trecută că parlamentarii doresc ca audierile în comisii să nu fie de formă, iar liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a avansat data de 4 noiembrie pentru convocarea şedinţei de plen pentru învestirea Guvernului.

Pentru a trece de Parlament, Guvernul are nevoie de 233 de voturi favorabile. Conform Constituţiei, Birourile permanente ale celor două Camere stabilesc data şedinţei comune, la cel mult 15 zile de la primirea programului şi listei Guvernului.

Articolul precedentUltimele ore de emisie Realitatea TV
Articolul următorPostul Realitatea Plus poate fi urmarit online