Universitatea Politehnica Timişoara (UPT) revine în Reşiţa şi îşi va deschide două programe de master în inginerie, anume sisteme informatice pentru producţie şi servicii, respectiv antreprenoriat pentru managementul calităţii şi competitivităţii, care vor funcţiona în clădirea fostului Institut de Proiectări, situat pe Calea Caransebeşului din municipiu.

”Noi aniversăm anul acesta 100 de ani, iar ideea înfiinţării Politehnicii a fost tocmai aceasta, de a coagula tot ceea ce înseamnă zonă educaţională, pentru a dezvolta Banatul şi a-l duce acolo unde aşteaptă toată lumea de la această parte a ţării. Practic, şi această nouă întâlnire este gândită în încercarea de a oferi un învăţământ de calitate în zona inginerească. Politehnica Timişoara este cunoscută ca având o forţă determinantă, fiind situată printre primele universităţi din această parte a Europei în domeniul tehnic. După câteva discuţii preliminare, împreună cu Primăria Reşiţa, am hotărât să demarăm două programe de master, care se referă, în primul rând, la sisteme informatice pentru producţii şi servicii şi, de asemenea, un program de antreprenoriat, managementul calităţii şi competitivităţii, pentru a ridica calificarea celor care azi îşi desfăşoară activitatea şi Reşiţa, pentru a face faţă provocărilor din ziua de astăzi”, a declarat prof. univ. dr. ing. Viorel Şerban, rectorul Universităţii Politehnica Timişoara.

Rectorul UPT a menţionat că şi-ar dori şi dezvoltarea unor huburi de cercetare care să ajute la dezvoltarea regiunii şi că nu exclude o colaborare cu Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa.

„Am abordat posibilitatea de a relaţiona cu Politehnica Timişoara a Primăriei Reşiţa şi din dorinţa de a le pune la dispoziţie câteva spaţii din oraş, şi mă refer aici la Institutul de proiectări de pe Calea Caransebeşului, în care şi-au desfăşurat activitatea, în ultimii 50 de ani, sute de ingineri proiectanţi, dar care astăzi se află într-o stare de conservare, din dorinţa de a demara unele programe de master”, a declarat primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa.

Articolul precedentRapid a pierdut meciul cu una dintre ultimele clasate, CSM Reşiţa, scor 0-1 în ultima partidă cu spectatori
Articolul următorPentru luptele libere, performanța începe tot la Reșița