Circulaţia feroviară este închisă, la această oră, între staţiile Valea Cernei și Topleţ, după ce un vagon din compunerea unui tren privat de marfă a deraiat de un boghiu la ieşire din staţia Topleţ.

„Pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar se asigură transbordare cu mijloace auto pe relaţia Valea Cernei – Băile Herculane. Până la această oră, s-a asigurat transbordare auto pentru trenul IR 1695, care circulă în relaţia Bucureşti Nord – Timişoara. Această măsură se va menţine până la finalizarea operaţiunilor desfăşurate la faţa locului”, a anunțat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR.

Potrivit IPJ Caraș-Severin deraierea a avut loc la ora 5 și 10 minute. Pompierii militari anunță și ei că este vorba despre un tren de marfă încărcat cu gaz de sondă, alte hidrocarburi și gaze lichefiate. Vagonul deraiat nu este răsturnat, doar sărit de pe șine. În urma incidentului nu s-au produs fisuri sau spărturi. Deci nu este pericol de explozie.

Echipele de intervenţie feroviare vor acţiona, în zona deraierii, cu vinciuri hidraulice pentru ridicarea şi repunerea pe şină a boghiului. Apoi, personalul feroviar va verifica starea liniei şi va interveni pentru eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

FOTO: ISU Semenic

Articolul precedentProblemele din Parcul Național Semenic-Cheile Carașului au ajuns la Al Jazeera VIDEO
Articolul următorLocuitorii din Valeapai revoltați că un pod este stricat de camioanele cu lemne FOTO