Pe 25 februarie într-un bloc din Moldova Nouă au fost descoperite scurgeri de mercur dintr-un imobil de la etajul IV al blocului. A intervenit de urgență echipajul CRNB al ISU Semenic și Poliția, care au și izolat zona.

Tot atunci ISU anunța: ”Echipa CBRN – Detasam. de Pompieri Reșița, continua operațiunile de ridicare a mercurului și asigurarea masurilor de siguranță a locatarilor din scara de bloc afectata. Nu a fost necesara evacuarea locatarilor”. Mai mult, se pare că nici măcar nu au fost testați locatarii acelui bloc pentru o posibilă intoxicație cu mercur…

Polițiștii au deschis de atunci un dosar penal pentru această neglijență. ”În după amiaza zilei de ieri, Poliția orașului Moldova Nouă a fost sesizată prin apel 112, cu privire la faptul că în spatele unui bloc de locuințe s-ar fi împrăștiat o substanță suspectă să fie mercur, pe o suprafață de aproximativ doi metri pătrați.

Din verificările efectuate s-a stabilit că în data de 15 februarie a.c., un tânăr de 21 de ani din Moldova nouă ar fi vărsat din greșeală o sticlă din plastic de aproximativ 700 ml, în care se afla o substanță necunoscută. Polițiștii asigură locul până la curățarea zonei. Au fost informați de îndată Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin și Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Semenic”, în vederea luării măsurilor legale. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de traficul de produse sau substanțe toxice și se continuă cercetările” transmitea pe 26 februarie IPJ Caraș-Severin. 

Astăzi o mamă din acel bloc a ajuns cu băiatul său de 17 ani la Spitalul de copii ”Luis Țurcanu” din Timișoara. Potricit dr. Mihai Gafencu la analizele de urină băiatul avea o depășire de 10 ori a limitei de mercur. Se pare că același rezultat este și în cazul mamei, ambii fiind internați la acest moment.

Se pare că antidotul pentru intoxicația cu mercur (Hg) ar fi de negăsit pe piața farmaceutică din România.

Articolul precedentJurnalistul Sebastian Oancea, un nou proces câștigat cu baronul Marian Oprișan. Culisele procesului de care au fugit toți judecătorii din Vrancea
Articolul următorCirculația oprită pe DN 6, două TIR-uri s-au ciocnit frontal