Oravița marchează decisiv pe linia de mobilitate urbană și primarul Dumitru Ursu a semnat pentru Oravița, în cadrul unui proiect european ce vizează reducerea emisiilor de carbon un contract de 21 milioane de euro.

Contractul a fost semnat de primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim și va schimba atât fața orașului cât și transportul în comun din oraș care, până acum se baza strict pe taximetrie.

În cadrul proiectului vor fi achiziționate patru autobuze ecologice și vor fi amenajate 16 stații de transport public în comun în oraș și în satele aparținătoare, stații care vor fi dotate cu adăposturi corespunzătoare, sisteme de informare a călătorilor, bănci, iluminat.

„Este un proiect foarte amplu, atât ca și valoare cât și ca tipologie de lucrări, întrucât este unul din primele proiecte în orașe mai mici față de capitalele reședință de județ unde se semnează un proiect de mobilitate, suma totală fiind de peste 21 de milioane de lei. Proiectul este pe axa 3, componenta 2 de mobilitate și presupune facilitarea transportului în comun, inclusiv în afara localității, piste de biciclete și reabilitarea străzilor care sunt destinate transportului în comun. Contribuția Primăriei Oravița este de 2%”, a precizat pentru Reper 24, directorul ADR Vest, Sorin Maxim.

În vederea realizării unui acces facil al serviciului de transport public, pe lângă achiziționarea de autobuze, va fi implementat și un sistem integrat de e-ticketing. Aceste sisteme vor fi amplasate în dispecerat, în stații și în mijloacele de transport public de călători.

Articolul precedentAccident mortal la Reșița FOTO
Articolul următorSânge pentru Custom Reșița