La Reșița vor demara, la începutul lunii mai, lucrările de modernizare a infrastructurii de transport public în vederea reintroducerii tramvaielor. Contractul pentru execuția lucrărilor, în valoare de 270 de milioane de lei, a fost semnat, aceasta fiind cea mai mare investiție publică din Caraș-Severin.
 
Întâlnirea de astăzi este una dintre cele mai importante din ultimii cinci ani, din punctul meu de vedere, pentru că este cea mai importantă lucrare pe care am reușit să o realizez împreună cu colegii din primărie – reabilitarea, modernizarea căii de rulare a tramvaiului din Reșița, cu reabilitarea depourilor, cu spații noi de garare, cu două stații de redresare noi, cu modernizarea infrastructurii rutiere, de la Kaufland, Victoria, Intim, Universitate, Centru Civic și până în Piața Republicii din Muncitoresc.”, a declarat primarul Ioan Popa.
 
În Reşiţa, tramvaiele au circulat încă din anii ’80. Din cauza infrastructurii deficitare, autorităţile au sistat transportul cu tramvaiul în urmă cu opt ani.
 
Demersurile Primăriei Reșița pentru reintroducerea tramvaielor au început în toamna anului 2016. După aproape 6 ani, primăria a semnat contractul pentru execuția lucrărilor, urmând ca 3 săptămâni să fie deschis șantierul. Lucrările presupun reabilitarea depoului, a căii de rulare și a arterei principale a orașului.
 
Ioan Popa a mai amintit că, la sfârșitul anului sau în prima parte din 2023, va intra în România și primul tramvai, din cele 13 garnituri produse pentru Reșița de turcii de la Durmazla, care va fi testat pentru omologare la Timișoara.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin