La numărul unic de urgență 112 a fost anunțat un accident rutier pe DN6, în zona Slatina Timiș. Acolo, un TIR cisternă încărcat cu bitum lichid s-a răsturnat în afara părții carosabile. Șofrul a rămas încarcerat iar încărcătura a început să se scurgă din cisterna avariată.

Circulația în zonă a fost oprită. La fața locului au ajuns de urgență: trei echipaje de pompieri  din Caransebeș, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de  descarcerare și un echipaj SMURD. Totodată un echipaj CBRN de la Reșița a fost chemat în ajutor.

Șoferul a fost scos din cabină de cei de la descarcerare și preluat de ambulanță, pentru a fi transportat la spital.

La fața locului situația rămâne gravă pentru că scurgerea de bitum din cisternă nu poate fi oprită, din cauza poziției în care se află aceata. Situația este evaluată de Garda de Mediu Caras Severin și echipajul CBRN care, în funcție de evoluția situației, vor lua măsurile necesare pentru limitarea efectelor produse de scurgerea de bitum. Din informațiile primite de la SDN Caransebeș spre locul incidentului se deplasează o automacara de la Lugoj pentru a se încerca repunerea pe roți a cisternei.

Articolul precedentCoronavirus în România, bilanț oficial 5 iulie. Situația în vestul țării
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 16. Când votul se ia mai ușor decât Bacul