Consilierii locali reşiţeni au aprobat, în ultima şedinţă ordinară de anul acesta, aplicarea suprataxei pe paragină şi în 2022. În funcţie de nivelul de degradare, impozitul clădirilor neîntreţinute corespunzător a fost majorat cu până 500%.

 

Supraimpozitarea clădirilor degradate a fost introdusă la Reşiţa începând cu anul 2018, măsura fiind menită să îi determine pe proprietari să îşi menţină imobilele într-o stare rezonabilă. În unele cazuri, aceasta a dat rezultate, clădirile au fost reabilitate, iar proprietarii au scăpat de suprataxă, însă sunt şi multe imobile care se regăsesc an de an pe lista neagră a Primăriei Reşiţa, cei care le deţin nedând semne că ar intenţiona să le aducă la o stare corespunzătoare. Este cazul unor clădiri care au fost emblematice pentru Reşiţa, dar pe care proprietarii le-au lăsat în paragină – Hotelul Semenic, Universalul Vechi, Hotelul Bistra sau fosta poştă din Govândari, noteaz[  resita.ro

 

În total, ca urmare a proiectelor de hotărâre inițiate de primarul Ioan Popa și adoptate în ședința de ieri a Consiliului Local Reșița, în 2022 vor fi suprataxate 42 de imobile, unele funcţionale, altele abandonate, aflate în proprietatea unor societăţi comerciale sau a unor persoane fizice. Pentru şase imobile – printre care şi sediul Partidului Naţional Tărănesc-Creştin şi Democrat de pe strada Libertăţii – impozitul a fost majorat cu 300%, iar pentru alte 36, cu 500%. Printre clădirile suprataxate cu 500% se află: fostul sediul al poştei din Govândari, proprietate a Telekom Communications; Complexul Intim, Complexul Reșița Nord, Hotelul Bistra – deţinute de Coda Serv, societate care mai are alte două imobile pe Bulevardul A. I. Cuza pentru care va fi percepută suprataxă pe paragină; Hotelul Semenic; Universalul Vechi; Şura Ortacilor, dar şi mai multe imobile deţinute de persoane fizice, situate în Piaţa Republicii sau pe strada Paul Iorgovici.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentRisc de inundaţii pe mai multe râuri din Caraş-Severin
Articolul următorTradiţii, obiceiuri și superstiții de Sfântul Ștefan. Ce nu ai voie să faci pe 27 decembrie