Conform deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență, va intra în vigoare limitarea la cel mult 70% din capacitatea maximă de cazare din hoteluri sau pensiuni, din staţiunile în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă.

 

Sunt 14 judeţe pe lista acestei limitări, Caraş-Severinul figurând cu „zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni“. Toate aceste măsuri intră în vigoare duminică, 14 martie.

Părerile celor care lucrează în domeniul turismului, în zonă, sunt împărțite. Unii spun că respectau oricum distanțarea socială, iar asta implica inclusiv să nu utilizeze la maxim spațiile de cazare. Alții cred că măsura le va scădea și mai mult veniturile, ținând cont că marea bătălie pe locurile de cazare se dă, de obiei, în weekend, în timp ce în restul săptămânii nu prea au clienți. Cert este că, în general, în acest an aglomerația pe pârtii a fost mai mare, fără însă ca ea să se apropie nici pe departe de cea din alte stațiuni, de unde au apărut imagini cu grămezi de turiști așteptând la cozi. 

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 169. Greu la deal cu boii mici. Când funcționarii vor să tragă chiulul
Articolul următorBilanț coronavirus 11 martie: 5.236 de cazuri noi și 96 de decese